avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are calitate procesuala activa in cazul anularii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are calitate procesuala activa in cazul anularii ...

Buna ziua,
Cine are calitate procesuala activa in cazul anularii unui contract de vânzare - cumparare pentru pret neserios si derizoriu in afara de parti sau de mostenitorii partilor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:17, 17 Mai 2022
Buna ziua,
Intrebarea trimite la general. Si un creditor al partilor poate sa solicite anularea.
Ca sa particularizam, trebuie sa ne spuneti care este problema dvs mai exact. (daca exista vreuna, daca nu, teoria este vasta)
un vecin mi-a ocupat abuziv o suprafata de teren pe care si-a amplasat un cotet si niste anexe gospodaresti. In actul lui de vanzare cumparare este trecut un pret extrem de mic ceea ce reprezinta circa 5% din pretul real. Vreau sa il dau in judecata sa ii anulez actul de vanzare-cumparare, sa imi pot elibera terenul de cotetul lui si sa imi pot folosi terenul. Vreau sa chem in acelasi proces si pe mostenitorii fostului proprietar cu care vecinul a facut acel act de vânzare-cumpărare pe un pret derizoriu. Ma intreb daca am calitate procesuala pentru a cere anularea actului de vanzare cumparare, in calitate de tert vatamat? multumesc pentru raspuns.

trandafir2 a scris:

Buna ziua,
Intrebarea trimite la general. Si un creditor al partilor poate sa solicite anularea.
Ca sa particularizam, trebuie sa ne spuneti care este problema dvs mai exact. (daca exista vreuna, daca nu, teoria este vasta)

Nu aveti calitate procesuala ca sa cereti nulitatea actului.
Aveti posibilitatea sa formulati o actiune in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preþ "neserios" mihai78 mihai78 În anul 2001, sau 2002, tata a vândut unei familii două suprafeţe de teren intravilan. Mă rog, au negociat să plătească vreo 1,700 USD pentru o ... (vezi toată discuția)
A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Walter123 Walter123 Rog frumos, o vanzare-cumparare a unei jumatati de imobil si teren cu multe imbunatatiri la un pret de 20 sub pretul din contractul anterior de ... (vezi toată discuția)