avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cifra de afaceri la un cabinet de avocat?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cifra de afaceri la un cabinet de avocat?

La un cabinet avocat ,cifra de afaceri cuprinde si chitante incasate de la clienti fara factura?
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cri77 , utilizator 11:03, 3 Mai 2022
”la un cabinet de avocat” nu vorbim de cifra de afaceri!
Cabinetele de avocat sunt prestatoare de servicii, nu faca afaceri.
Contabilitatea se tine in partida simpla pe baza incasari si cheltuieli, ce au la baza documentele contabile: chitante, facturi.
"la un cabinet de avocat" vorbim de cifra de afaceri ,pentru ca ,cum ati spus sunt prestatoare de servicii deci au venit.La determinarea cifrei de afaceri intra orice venit pe baza de factura emisa si incasata.Intrebarea este daca se considera venit si chitantele incasate de la clienti persoane fizice care nu au factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)
Documente si inregistrare contabila vanzare in rate imobil de catre un cabinet stomatologic la o persoana fizica drcrisan drcrisan Buna ziua, as dori sa stiu ce documente justificative trebuie intocmite si inregistrate in contabilitate pentru un contract de vanzare a unui imobil cu plata ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul impozit pfa ioanaep ioanaep Buna ziua, am o intrebare in legatura cu PFA-ul si va rog mult sa-mi raspundeti daca stiti. Impozitul se calculeaza ca diferenta dintre incasari si plati ? ma ... (vezi toată discuția)