avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu ...

In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar pentru un apartament, achitat integral la momentul acela. Termenul pt finalizarea VC era 01.09.2021, de atunci nu am mai semnat nimic, au trecut 8-9 luni. Blocul este in stadiul finalizat , dar dezvoltatorul mi-a predat doar cheile , la fel si celorlalti locatari , dar cand intrebam de acte , ne tot spune ca **urmeaza** Suntem aprox 200-250 pers cu aceasta problema. Ce pot face eu in cazul acesta? Daca il dau in judecata , am sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 22:33, 5 Mai 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce scrie în antecontract. În principiu, la momentul când se achită prețul integral se încheie contractul de vânzare-cumpărare. Eu cred că dezvoltatorul imobiliar nu a obținut autorizația de construire, iar apartamentele nu pot fi intabulate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu opiniei deja formulate...cel mai probabil dezvoltatorul nu a obtinut documentele necesare pentru intabulare pentru redactarea in forma autentica a contractului, iar aceasta poate sa fie generata de neobtinerea documentelor de receptie a lucrarii (ex. din cauza unor eventuale problemele constatate la receptie precum nerespectarea documentatiei tehnice vizate spre neschimbare, lipsa unor documente eliberate de autoritati - autorizatie constructie, etc., neplata taxelor aferente eliberarii documentelor respective, lipsa utilitati, etc.).
Ar mai putea fi si altele gen...are credite la banci, si normal ca banca doreste sa isi recupereze banutii (la vanzare-cumparare virati banutii direct bancii)....si incearca sa mai traga de timp, in sensul ca el are interesul sa termine apartamentele celor care vor lua cu credit (acolo vine evaluator si cumparatorul va obtine credit doar daca este finalizat) si abia la final o sa bage in seama si pe cei care au platit cash.....nu ar fi rau sa va interesati la notarul unde ati facut precontractul....in precontract scrie clar si termenul cand trebuie sa va vedeti la notar pentru semnarea in forma autentica, iar dvs. tb sa fiti negresit prezent la termenul respectiv.
Chiar daca notarul va face jocurile dezvoltatorului, nu va lasati intimidat, daca la termenul fixat pentru semnarea in forma autentica dl. dezvoltator nu vine sa semneze, cereti notarului sa va elibereze un document (stie el ce anume), din care sa reiasa ca dvs. v-ati indeplinit obligatiile, insa dezvoltatorul nu....si apoi, nu prea aveti incotro, va trebui sa va cereti drepturile prin justitie (ex. banutii+dobanda+daunele fixate in antecontract sau imobilul, daca are toate actele necesare perfectarii vanzarii)....deh, cam astea sunt riscurile cand se dau banutii inainte.....nu stii daca mai ajungi sa fii si proprietar sau doar un simplu investitor ... suplimentar aveti si optiunea de a face cunoscut numele dezvoltatorului/ansamblului, astfel incat sa fie evitat de catre viitori cumparatori de buna credinta....asa se mai cerne graul de neghina.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
mrays99, utilizator
Hai sa fim optimisti.Poate nu are bransamentul la gaze de exemplu si nu se poate face receptia constructiei.Un amic a construit un mic bloc cu 20 de apartamente si pentru bransamentul la gaze a trebuit sa mai stea vreo 6 luni dupa ce constructia a fost gata.Ideea este ca dezvoltatorul trebuie sa va informeze despre natura problemelor.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
nicunicolae10, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

<mrays99> sunt socat. Cum poate un notar sa faca jocurile cuiva?
Mi-am expus de nenumarate ori parerea mea despre <Dezvoltatori? De unde vine denumirea?>. Am urmarit in ultimii ani subiectul, marea majoritate sunt niste infractori, care genereaza o multime de probleme financiare si psihice.
Aproape toti care intentioneaza sa incheie contracte cu <Dezvoltatori> vor lua teapa.
Cumparati locuinte deja construite, cu acte in regula, fara vicii remarcabile si nu veti avea probleme.
Nu mai ingrasati buzunarele unor neispraviti care vor bogatii peste noapte.
Foarte multe locuinte, asa zis moderne, sunt niste constructii facute ilegal de prost/neglijent, si toti naivii dau buzna sa le cumpere, ca da bine... Apoi se plang ca au acces pe drumuri pline de gropi si noroi, nu au gaze, apa, curent etc.
<Dezvoltatorul> te inseala, pe Romanica o doare in cot, notarul e partas, justitia abia asteapta sa mai incaseze bani din procese, cumparatorul face cearcane pt banii dati deja,
Savuros de real si frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)