Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

repartitie somaj

am avut somajul suspendat k am fost plecata in strainatate , dar in timpul suspendarii am fost admisa la facult si fiind intoarsa din strainatate m-am angajat. cei de la firma mi-au dat instiintare pentru somaj dar cei de acolo au spus k nu-mi pot da repartie si sa ma duc peste 2 sapt la arhiva k acolo o sa-mi dea o adeverinta. intrebarea mea pot merge la lucru fara repartitie. mentionez k contractul l-am incheiat. va rog sa-mi rasp cat mai repede posibil. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alyna_sae , utilizator 09:06, 17 Ianuarie 2010
Daca ai depasit perioada de suspendare de 3 luni somajul a incetat. Nu inteleg de ce la arhiva, cand repartitia se da in baza comunicarii locului vacant de catre angajator. Daca locul de munca l-ai gasit singur fara ajutorul agentiei ar trebui ca ei sa-ti multumeasca ca se mai inregistreaza cu un caz rezolvat fara sa depuna eforturi.
Munca efectuata in baza unui CIM este legala deci, spor la treaba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
va multumesc ptr rasp! trebuie sa va spun k suspendareaa a durat doar o luna deoarece am revenit acasa si imediat mi-am gasit de lucru. in ziua in care mi-au dat instiintarea ptr somaj am fost si mi-au spus sa completez un formular de repunere in somaj ceea ce am si facut. dar inainte de suspendare am fost admisa la facult si si nu am stitu k trebuie sa ma duc sa declar. kd am fost cu instiintarea i-am explicat la d-n de la somaj si mi-a spus k nu-mi poate da nici o repartitie k trebuie sa se rezolve problema suspendarii si ca sa ma duc la arhiva peste 2 sapt ca acolo o sa-mi dea o adeverinta in care sa spuna cate zile am stat in somaj. mentionez k am inceheiat contract de munca determinat pe 2 luni. in situatia asta trebuie sa mai duc vreun act la lucru de la somaj? va rog frumos sa-mi rasp! ce trebuie sa-i spun d-nei de la birou?! va multumesc mult !
Agentia de somaj iti da repartitie cand iti gaseste ea de lucru.
Daca ti-ai gasit singura nu trebuie sa duci nici o repartitie. Cu contractul de munca mergi la somaj si vei primi 30% din indemnizatia de somaj pe toata perioada pe care ai fi primit indemnizatie.
Daca peste 2 luni cand iti expira contractul de munca, angajatorul nu il va prelungi, vei avea din nou dreptul la indemnizatie de somaj.

Legea 76/2002
"Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii."
multumesc. dar eu am fost adimisa la master si mi -a spus k nu mai am dreptul la indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere tip suspendare somaj < 3 luni kittycriss kittycriss Buna ziua daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru suspendare somaj pe o perioada mai mica de 3 luni. Va multumesc. (vezi toată discuția)
De cate ori am voie sa intrerup somajul? Laurentia M Laurentia M Beneficiez de somaj in urma terminarii facultatii. Momentan mi-am gasit un loc de munca in strainatate pentru 2 saptamani. Tot cu aceeasi firma o sa mai plec ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, acum o saptamana am depus actele de somaj si intre timp am gasit sa ma angajez.Trebuie sa ma duc sa intrerup somajul sau se intrerupe automat cand ... (vezi toată discuția)