avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea functionarii unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea functionarii unei asociatii de proprietari

Buna seara!
Sunt membru al unei asociatii de proprietari infiintata in anul 2002, al carei statut si acord de asociere nu au fost actualizate niciodata si in care nu se cunoaste numarul real de membrii iar valoarea cotelor-parti indivize si a suprafetelor utile nu corespund cu nici un act de proprietate, ci sunt stabilite si afisate in listele de intretinere arbitrar. Adunari generale nu s-au facut de cel putin trei ani, iar la simulacrul de adunare generala din acest an doar s-a comunicat ca sunt 50+1 dintre membrii asociati, fara nici o dovada care sunt acestia, cati au procura si daca aceasta este valabila sau nu, De buget de venituri si cheltuieli, regulament de ordine interioara si de Legea nr 196/2018 presedintele si o parte insemnata dintre participantii la adunarea generala nici nu vor sa auda. La cererea mea scrisa, adresata presedintelui, de a-mi da posibilitatea sa cunosc numarul real al membrilor, mi-a raspuns ca nu imi poate permite accesul la documente, intrucat cererile de adeziune (eu banuiesc ca nici nu sunt inregistrate in evidenta asociatiei, pentru ca timp indelungat nu au folosit registrul de intrari-iesiri corespondenta) contin "date personale sensibile". Am nevoie de un sfat profesionist, sau de la o persoana care s-a confruntat cu o speta asemanatoare, care sa-mi indice calea legala de a afla numarul membrilor asociatiei precum si celelalte informatii reale pe baza carora ar trebui sa se intocmeasca si sa se calculeze corect cheltuielile de intretinere. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
ficiu_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:10, 17 Mai 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a evita problemele legate de date personale puteți solicita copii xerox conform cu originalul și datele personale sa fie acoperite.
Aveti dreptul de a studia actele și de a primi copii xerox.

Eu am avut mai multe procese cu asociații de proprietari care refuzau sa dea copii xerox.Am obținut hotărâre judecătorească care a fost executata prin executor judecătoreasc daca asociația nu s-a conformat.

În România se încalcă foarte mult drepturile.
Oamenii nici măcar nu își dau seama de multe ori sau pur și simplu nu le pasă.

Ar mai fi de semnalat și faptul ca, în ipoteza în care va angajati avocat pentru proces veți primi de la asociație și banii dati la avocat daca câștigați procesul.
Nici acest lucru nu îl.cunosc mulți oameni.

Din păcate, oamenii evita sa își angajeze avocat și atunci sunt supuși abuzurilor.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizati nereguli majore si necunoasterea dispozitiilor in vigoare si a obligatiilor ce revin presedintelui de asociatie
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari dinprimarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi membri asociatie proprietari, daca nu au facut cerere de asociere.. AlainCostea AlainCostea Buna ziua, Ca de obicei, cautand un raspuns am dat peste alte intrebari. Astfel. HG 1588 2007 spune: ”Art. 9. — Inscrierea ulterioara in ... (vezi toată discuția)
Adeziune la asociatia de proprietari abif abif 1. Pentru a deveni membru al ASP, in afara de scrisoarea de adeziune este necesara vreo copie a actului de proprietate asupra imobilului detinut? 2. Se ... (vezi toată discuția)
Mandatar presedinte asoc cibo0505 cibo0505 Buna ziua, La asoc de bloc unde stau, exisa urmatoarea situatie creata: in urma schimbarii comitetului, s-a ales un presedinte proprietar de bloc, si unul ... (vezi toată discuția)