avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate provizorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate provizorie

Buna ziua.

Bunica mea a decedat si mama a trebuit sa aștepte un an de zile pentru a deschide procesul de masa succesorala de un an întrucât fratele nu a păstrat legături absolut deloc de peste 34 de ani. Mie cartea de identitate îmi va este expirata de din 2021, 21 mai si nunva mai fi valabila condițiile faptului că pe data de 6 iunie se împlinesc 90 de zile de la încheierea stării de urgență.

Întrebarea mea ca fi cu mai mulți factori incluși si as avea nevoie de a afla răspunsuri concrete. Domiciliul este în Galați în buletin si nu doresc schimbarea sa.
Eu locuiesc în București prin închirierea unui apartament și evident singurul imobil al cărui domiciliu la care as avea drept de locuire e cel al mamei, dar neavând succesiunea realizata, nu dansa poate fi trecuta in acte deocamdată . Am un job solicitant in București și deplasarea mea e limitata acolo și as dori sa știu în ce condiții mi se poate elibera carte de identitate provizorie, dacă e obligatoriu să o solicit in Galați (nr. Unde am domiciliu), fiind obligatoriu sa locuiesc acolo 30 de zile astfel încât organul abilitat (
Nr. Politia) sa facă ancheta ceruta (fapt ce ar fi imposibil întrucât lucrez în București si vizitele familiale sunt scurte) sau dacă pot solicita la orice secție din politie din București în baza calității de rudă cu mama, certificat deces, nedezbatere de succesiune. Am primit răspunsuri ambigue de la cei care s-au confruntat cj acest demers, de aceea aș aprecia dacă ma puteți ajuta cu anumite lămuriri.

Toate cele bune,

Cristian
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
cristischiopu, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:43, 19 Mai 2022
Actul de identitate se solicita la locul de domiciliu, adica in situația dvs. la Galați. Într-adevăr, deoarece succesiunea nu este efectuată, procedura prevede eliberarea actului după efectuarea unei verificări în teren a lucrătorilor de poliție. De regulă, la efectuarea verificării în teren nu trebuie neapărat să fiți prezent la domiciliu - multe persoane nu sunt găsite la adresă pentru că sunt la muncă, la medic, etc. Lucrătorii de poliție îi intreabă pe cei care domiciliază la adresă (părinți, alte rude - dacă e cazul) sau pe vecini dacă vă cunosc și locuiți efectiv acolo. Poate aveți noroc și se rezolvă așa.

Ați mai putea să vă stabiliți reședința în București, și odată cu solicitarea vizei de reședință să cereți, prin intermediul SPCLEP-ului din București și schimbarea actului de identitate (legea prevede această posibilitate) ; dar în acest caz e mai dificil de probat faptul că locuiți efectiv în Galați dacă aveți reședința în București.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu ruxandram ruxandram Buna ziua, Prietenului meu ii expira buletinul in februarie si as dori sa-l iau in spatiu. Orasul de pe actualul buletin precum si adresa sunt diferite. Cum ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare carte de identitate nutzu313 nutzu313 Buna ziua. Am depus toata documentatia necesara la un serviciu public judetean pentru eliberarea cartilor de identitatea( SPCLEP, SPCJEP sau cine stie cum s-o ... (vezi toată discuția)