avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export de servicii în UK - societatea din România.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export de servicii în UK - societatea din România.

Export de servicii în UK
- societatea din România are încheiat cu un client din UK, Londra, un contract care are ca obiect prestarea de servicii constând în lucrări asupra bunurilor mobile corporale (fostul lohn).
- condiția de livrare fiind Ex Works
- clientul din UK, Londra are reprezentant fiscal în România (CUI CU RO)
Bunurile care sunt supuse prelucrării de către societatea noastră sunt primite în baza avizelor de expediție emise de către reprezentantul din România.
După prelucrare, societatea din RO expediază bunurile prelucrate și facturate clientului pe codul din UK, către reprezentantul din România al acestuia.
Apoi, bunurile obținute urmare prelucrării sunt exportate în UK, de către reprezentantul fiscal al acestuia cu codul EORI atribuit de autoritățile din România.
Clientul transmite către firma noastră copie după declarația vamală de export în care este înscris la rubrica "descrierea mărfurilor" numărul comenzii efectuate de către noi.
Totodată pe copia declarației vamale de export clientul înscrie numărul de factură emis de către firma noastră (deci, după ce s-a efectuat exportul).
Factura este emisă de către societatrea din România direct către clientul din UK, pe codul atribuit de autoritățile din UK.
În aceste condiții Este scutită de TVA firma din România ?
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Export la vama din ro de o firma din ue Vlajoaga Robert PFA Vlajoaga Robert PFA Am urmatoarea problema: Firma A din Romania Cumpara un bun din UE. Il prelucreaza si factureaza bunul plus prelucrarea firmei B din Franta dar il pune la ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Trecerea la codul de identificare european din 2010 KFSandor KFSandor Suntem o microintreprindere (SRL) de traduceri, neplatitoare de TVA. Unul dintre clientii nostri, rezident intr-o alta tara a uniunii, ne solicita incepand cu ... (vezi toată discuția)