avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum fac să-i revină iubitei mele tot ce am, în caz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum fac să-i revină iubitei mele tot ce am, în caz că mi se întâmplă ceva ?

Bună ziua...

Deși nu mi-aș fi imaginat niciodată asta, până recent, în ultimile 2 săptămâni s-au stins din viață 2 cunoștințe foarte apropiate, ambii având vârsta de 40 de ani.

Eu având 38 de ani, fără alte rude în viață înafara de mama mea ( care are 66 de ani ), am început să mă gândesc foarte serios la faptul că, dacă Doamne Ferește mi s-ar întâmpla ceva, tot ceea ce este pe numele meu ar rămâne al nimănui, nu știu în ce măsură ar putea mama mea să pună în aplicare demersurile necesare pentru a trece totul pe numele cui aș vrea eu să las totul.

Mă refer aici la iubita mea, cu care sunt într-o relație stabilă și foarte bine consolidată de 7 ani. Sunt absolut sigur că, dacă mi s-ar întâmpla ceva, aș vrea să-i rămână ei tot ceea ce am.

Problema este că nu am făcut niciun pas spre oficializarea relației noastre, asta deoarece eu am o mentalitate mai diferită și mereu am considerat că nu este nevoie de un act care să justifice sentimentele care ne leagă. De asemenea, nu suport nunțile, atât de mult nu le suport că evit până și invitațiile la nunțile altora, darămite să fiu chiar eu în rolul principal ! :)

Sunt curios să aflu ce opțiuni am pentru a mă asigura că, dacă mi se întâmplă ceva, îi rămâne totul ei.

Mulțumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
legea romana nu recunoaste relatiile de concubinaj. Asta inseamna ca partenera dvs. nu are vocatie succesorala la o eventuala mostenire in urma decesului dvs.
In urma unui eventual deces al dvs. vocatie succesorala pot avea, in ordine: descendentii si ascendentii directi (copii sau parinti) , ascendentii sau descendentii colaterali: frati/surori, nepoti de frati, unchi/ matusi, veri/verisoare

Puteti oficializa relatia dvs. fara a face nunta. Este suficienta casatoria civila la primarie.
Testament autentic încheiat t la notar.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu veri primari ContSters424612 ContSters424612 buna am o intrebare va rog sa ma lamuriti a murit o verisoara primara,ea nu a fost casatorita niciodata fratii nu are ,parinti nu are ,in schimb sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? camelia.velicu camelia.velicu Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? In fapt,pentru o succesiune la care nu exista decat mostenitori de grad IV , adica veri primari , ... (vezi toată discuția)