avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a dat aviz ...

o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a dat aviz de apt medical,in schimb medicul de medicina muncii a propus schimbarea locului de muncă (fară ore de noapte,fara sa stea in soare etc). La locul de muncă i sa comunicat de către angajator că nu exista posibilitatea schimbarea locului de muncă și că ii va desface CIM în baza art.61 lit c) din codul muncii. Ce solutii are angajatul?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:47, 23 Mai 2022
Aptitudinea in munca a lucratorului o stabileste medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale; Medicul a scris cu siguranta in fisa de aptitudine a lucratorului "apt conditionat" pentru locul de munca ocupat in prezent si a precizat conditionarile, respectiv schimbarea locului de munca.
Daca angajatorul nu poate respecta conditionarile impuse de medic si nici nu poate oferi alt loc de munca, lucratorul urmeaza a fi pus la dispozitia fortelor de munca din judet.
Sanatatea este mai presus de orice. Lucratorul trebuie sa-si caute alt loc de munca/ alta firma pentru care sa fie declarat "apt" medical.
Avand recomandarea medicului, angajatorul nu-si va asuma sa pastreze lucratorul la locul de munca actual, chiar daca lucratorul accepta aceleasi conditii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem urmatoarele situatii de natura medicala: 1. angajatul ... HR kanald HR kanald Buna ziua, Avem urmatoarele situatii de natura medicala: 1. Angajatul sustine ca nu isi mai poate exercita atributiile conform fisei de post din motive ... (vezi toată discuția)
Conditionare din punct de vedere medical VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce ... (vezi toată discuția)
Concediere - apt condiționat Ionescu Ana Ionescu Ana Se poate dispune concedierea unui angajat care a depus o fisa apt condiționat si nu i s-a oferit nicio alternativa in viitorul apropiat? (vezi toată discuția)