avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de arendă. Bună ziua Am incheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de arendă. Bună ziua Am incheiat anul trecut ...

Reziliere contract de arendă.

Bună ziua

Am incheiat anul trecut un contract de arendă pentru un teren arabil. În contract este scris ca arendașul să plătească o sumă de bani până pe 1 noiembrie 2021, dar nu a făcut-o. Deși l-am contactat telefonic de multe ori, promite că în câteva zile virează banii, dar nu o face.

În contract este scris că ”plata arendei în bani se face până la 45 zile de la recoltarea produsului”. Or, au trecut mai mult de 6 luni. De asemeni, în contract mai scrie ”În caz de neexecutare culpabilă a obligațiilor de către una dintre părți, contractul se consideră reziliat de drept fără intervenția instanței”. De asemeni, arendașul nu poate invoca scuza că nu s-a făcut nimic pentru că a fost un an bun pentru agricultură, nu au fost calamități acolo sau ceva de genul,

Întrebarea mea este, ce mă sfătuiți să facem, putem rezilia, așa cum scrie în contract, contractul de arendare fără a mai merge în instanță? Sau trebuie să ne adresăm instanței de judecată? Trebuie mai întâi să-i trimitem și o somație de plată, sau o notificare, prin executor judecătoresc, ca să se achite de obligațiile de plată din contract?

Mulțumesc mult pentru orice sfat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

II puteti transmite o notificare prin executor judecatoresc, si eventual redactata de avocat, prin care comunicati rezilierea contractului si solicitati plata arendei restante.
In situatia in care nu respecta solicitarea in termenul indicat de dvs, puteti formula o cerere in instanta, cu acelasi obiect, plus daune-interese, daca au fost specificate in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Contract arenda CatalinaDaescu CatalinaDaescu Buna ziua, Tatal meu a semnat in 2016 un contract de arenda cu o societate comerciala pentru 4 ha de teren pe o perioada de 7 ani. Printre clauze este aceea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda gheorghe ferastrau gheorghe ferastrau Buna seara! Tatal meu doreste sa rezilieze contractul de arenda pentru neplata la timp a arendei. Arenda in natura trebuia data la 45 de zile dupa recoltarea ... (vezi toată discuția)