avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea de salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea de salarii compensatorii

am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de incheiere a contractului de munca au fost sugerate a fi demisia mea sau incetarea cu acordul partilor. se pare ca va fi insa un alt post disponibil, peste 2 luni dar la jumatate de norma si jumatate de salariu. ma pot ei obliga sa vin pe acel post?
intrebarea mea este daca eu sunt acum angajata pe perioada nedeterminata si evident cele doua variante mai sus mentionate nu reflecta adevarul si doresc sa plec prin concediere pentru a beneficia de salarii compensatorii cum pot proceda? prin contractul colectiv de munca la nivel de ramura transporturi sunt obligati sa ofere minim 6 salarii de baza brute. este acesta un motiv suficient pentru a le primi?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:59, 16 Ianuarie 2010
nu semnati nimic! decizia de concediere, o semnati, intrati in posesia ei si o contestati la tribunal, in cazul in care si doriti asta!
in situatia dv. salariile compensatorii le puteti primi numai daca opereaza dispozitiile cuprinse in art.65 lit a codul muncii. daca disponibilizarea este efectiva si va afecteaza, le puteti primi, altfel nu. acordarea salariilor compensatorii nu opereaza in cazul demisiei sau a incetarii CIM prin acordul partilor.
deci din moment ce postul nu mai exista si firma nu imi propune un alt job se poate aplica art 65, lit a? spun asta pentru ca celalalt post va fi disponibil din aprilie 2010 si nu are aceeasi incadrare.
motivul pentru care nu am primit nicio informare scrisa este probabil pentru ca se asteapta sa "decidem" forma incetarii contractului.
se poate concediere individuala art. 65 codul muncii
Nu mai faceti referire la alt post care...., poate fi abureala angajatorului sa plecati prin demisie sau cu acordul partilor. Cel mai sigur este concedierea cu art.65. Somajul este sigur, postul prin aprilie....

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)