avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul meu a primit dupa mult timp \"decizia de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul meu a primit dupa mult timp "decizia de compensare" pentru ...

Unchiul meu a primit dupa mult timp "decizia de compensare" pentru un teren preluat abuziv de regimul comunist. A optat pentru valorificarea in numerar a punctelor si urmeaza sa primeasca pe parcursul a 5 ani consecutivi in transe egale suma stabilita drept compensare(Legea 165/2013). Avand o varsta inaintata s-a gandit ca inca 5 ani este destul de mult si vrea sa-mi cedeze mie(nepot) aceste drepturi. A facut o procura speciala la notar, dar ea este valabia doar cat este in viata. Ce solutie am avea in conditiile in care unchiul poate sa-si piarda viata si el, doreste sa-mi cedeze numai mie aceste drepturi. Mentionez ca el are o fica(mostenitoare) dar el nu vrea sa-i cedeze aceste drepturi. Multumesc,

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unei procuri speciale SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Avand in vedere experienta dumneavoastra, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu si doua matusi in varsta ale lui sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire nepot adoptat Zzarazaa Zzarazaa Buna ziua, unchiul meu a decedat si nu a avut copii, iar sotia a murit acum multi ani. A avut 3 frati, doi dintre ei decedati inaintea lui. Acum am ramas ... (vezi toată discuția)