avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, M-am pensionat la limita de varsta in 2017 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, M-am pensionat la limita de varsta in 2017 după ...

Bună ziua,
M-am pensionat la limita de varsta in 2017 după 40 de ani de munca, si am o nedumerire care nu îmi da liniștite. Nu știu dacă la întocmirea dosarului de pensie unitatea unde am lucrat a depus REVISALUL si ce relevanta are el în calcularea pensiei.

Bună ziua,
M-am pensionat la limita de varsta in 2017 după 40 de ani de munca, si am o nedumerire care nu îmi da liniștite. Nu știu dacă la întocmirea dosarului de pensie unitatea unde am lucrat a depus REVISALUL si ce relevanta are el în calcularea pensiei.

Cu acest REVISAL am avut o oarecare problema. In anul în care s-a introdus obligativitatea raportării lui, din cauza nepriceperii, cei de la instituție m-au codificat ca si ucenic pentru o perioada de 32 de ani lucrați practic in același unitate.

In cartea de munca sunt menționate studiile post liceale si faptul că 28 de ani am avut și o funcție de conducere având continuare in același loc de muncă și având aceeași calificare profesională (studii medii). Codificarea ca și ucenic apare în perioada 12.08.1977-31.12.2010.

Am aflat întâmplător cu cod CAEN 962904-ucenic abia în octombrie 2015 când am solicitat un REVISAL. Am solicitat explicații și am cerut să se rectifice încadrarea în funcție de meseria de bază conform studiilor.
În urma mai multor sesizări au rectificat în Martie 2016, dar nu știu dacă la inspecția de muncă sau la casa de pensii mai apar cu cei 32 de ani din urmă ca ucenic, sau s-a refăcut total REVISALUL cu codul CAEN corect pentru meseria de bază.

Nu știu dacă această greșeală nu a afectat calculul pensiei care după părerea mea este mică.

Unde aș putea să mă interesez dacă acest REVISAL greșit nu a influențat cumva calcul pensiei?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:25, 28 Mai 2022
Descarcati cererea de aici(descarca cerere).[ link extern ]
O completati cu toate datele cerute de ea.O pozati cu telefonul si de pe telefon o trimiteti pe adresa de e-mail a casei locale.Veti primi toate documentele lamuritoare pentru situatia d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, m-am pensionat la limita de varsta in 2017 după ... Dora Iulia Dora Iulia Bună ziua, M-am pensionat la limita de varsta in 2017 după 40 de ani de munca, si am o nedumerire care nu îmi da liniștite. Nu știu dacă la întocmirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, numele meu este dumitrescu viorica, din ramnicu vacea, ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua, Numele meu este Dumitrescu Viorica, din Ramnicu Vacea, 64 ani si 4 luni, pensionara. As dori o informatie referitoare la pensia pentru anii ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare Lentian Lentian Buna ziua, Sunt nascuta in data de 05.07.1961 si m-am angajat la data de 20.02.1984 si am lucrat pana in data de 28.05.2012..Am fost 1 an in somaj. De 1 an ... (vezi toată discuția)