avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la executare

Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive a Directiei Judetene de Drumuri si Poduri intr-o contestatie la executare impotriva unui proces verbal de contraventie. Presupun ca din moment ce DJDP a inaintat titlul executoriu catre Ministerul Finantelor, instanta apreciaza ca DJDP nu mai are calitate procesuala pasiva.
In opinia mea, adevarul este undeva la mijloc. Eu invoc in contestatie prescrierea sanctiunii, in culpa fiind DJDP; nu contest nici un act anume de executare.
Cum as putea sa ma apar si ce pot sa invoc?
VA MULTUMESC.
Cine a intocmit procesul-verbal de contraventie? DJDP? Cine v-a somat sa platiti amenda respectiva? DJDP sau finantele, sau cum ati luat cunostinta de aceasta creanta?
n-am inteles?
dvs in ce calitate ati formulat contestatia?
pe calea contestatiei invocati prescriptia sanctiunii...




deduc ca devreme ce aceasta directie este in culpa, probabil este si beneficiara sanctiunii. executata fiind acum , la mai mult de 5 ani ( creanta bugetara -desi s-ar putea sa fie si un termen special pe OG 2 si ....)de la aplicarea acestei sanctiuni, dvs invocati pe calea contestatiei prescriptia dreptului de a cere executarea pv si, pe cale de consecinta desfiintarea tuturor actelor de executare.....

credX-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator
DJDP a aplicat o amenda contraventionala pe care am pierdut-o irevocabil si la tribunal. Am invocat prescriptia sanctiunii pentru ca a fost comunicata in termen de sase luni de la aplicarea acesteia. Tribunalul a respins exceptia pe motiv ca tine de faza de urmarire silita si poate fi invocata in cadrul contestatiei la executare. Am depus contestatie dar adevarul este ca m-am grabit . Executarea nu era inceputa, dar clientul a facut presiuni de frica sa nu-i fie blocat contul.Am introdus ca intimat DJDP. Din oficiu instanta a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a DJDP. Cum m-as putea apara?
Din pacate nicicum, cred. Executarea amenzilor contraventionale se prescrie in termen de 5 ani. Oricum, contestatie la executare puteati face numai daca erati somat de finante sa achitati aceasta creanta, iar calitate procesuala pasiva aveau finantele - Administratia Finantelor Publice si nu cel ce v-a aplicat amenda. DJDP poate avea doar calitatea de intimat in plangerea contraventionala, dar inteleg ca pe aceea ati pierdut-o. In cazul in care ati mai avut si acest proces (plangere contraventinala) pe care l-aţi pierdut, există hot.jud.def.si irevocabila deci, sunteti bun de plata si nu prea mai aveti de ce va lega.
Totusi, concret, la ce data a fost aplicata amenda de catre DJDP si la ce data a ramas def.si irevocabila hot.jud.data de Tb? Inca ceva? Finantele v-au somat cu privire la acest debit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
dandanaua, utilizator
Speram la o veste buna sau macar la o incercare riscanta bazata pe neatentia judecatorului.
MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)