Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive a Directiei Judetene de Drumuri si Poduri intr-o contestatie la executare impotriva unui proces verbal de contraventie. Presupun ca din moment ce DJDP a inaintat titlul executoriu catre Ministerul Finantelor, instanta apreciaza ca DJDP nu mai are calitate procesuala pasiva.
In opinia mea, adevarul este undeva la mijloc. Eu invoc in contestatie prescrierea sanctiunii, in culpa fiind DJDP; nu contest nici un act anume de executare.
Cum as putea sa ma apar si ce pot sa invoc?
VA MULTUMESC.
Poate ar fi mai bine sa renuntati la actiune anterior oricarei pronuntari...care ar putea complica situatia si sa asteptati primul act de executare silita desi daca se va apela la poprire pe conturile debitorului nu veti primi nici o somatie...
Sincer, mie imi pare a fi o contestatie la executare inadmisibila...in conditiile in care nu a fost efectuat nici un act de executare silita dar este doar parerea mea.:)
Contestatia trebuie facuta in contradictoriu cu finantele, ele sunt organul de executare silita "delegat" pentru creante bugetare. In cadrul contestatiei - pe care ar trebui sa o faci dupa ce vine somatia de executare - invoci prescriptia aplicarii amenzii, cu termenul de 6 luni de comunicare, prevazut in OG 2/2001. In contestatie poti solicita si suspendarea executarii, iar pe cale separata, soliciti suspendarea provizorie (403 alin. 4 c. proc. civ.).
Din cate am observat, finantele iti vor trimite intai o somatie sa platesti, iar daca popresc contul, o vor putea face exclusiv in limita creantei urmarite.