avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am ...

Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am decât unul?
Pe scurt povestea este că arunci când m am născut mama era încă căsătorită cu fostul soț si tatăl biologic in loc să o ajute să depună divorț a preferat să facă falsuri pe numele lui cum că sunt copilul lui si că mama e căsătorită cu el toată treaba asta a mers până aproape la 18 ani având buletin la 14 ani orginal apărând la agricol la primărie având cazier curat diplomele de absolvire si toate fiind pe numele tatălui biologic exceptând certificatul de nastere de la care s a început totul care era copie modificată, tatăl meu biologic a murit înainte să fac 18 ani ulterior aflând si eu toate problemele astea când am mers la starea civilă mi-a spus că există 2 certificate de nastere și că cazul meu fiind unul mai special a fost luat de un procuror de care nimeni nu vrea să mi spună nimic si îmi spune să aștept, au trecut 3 ani de când a început toată povestea asta, ce as putea să fac in situația de față?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:51, 7 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alexandeu a scris:
... si tatăl biologic in loc să o ajute să depună divorț ....

Divorțul nu ar fi ajutat pe nimeni, cu nimic. (copilul conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei)


...a preferat să facă falsuri pe numele lui cum că sunt copilul lui


În ce ar consta zisele falsuri? A mîzgălit el cu pixul vreun certificat!? Mira-m-aș!
A dat o declarație de recunoaștere la starea civilă/notar? Păi, dacă da, cam pe unde ar fi falsul!?

Dacă tatăl dvs. biologic a dat o declarație de recunoaștere, aceasta era corespunzătoare adevărului (nu falsă!)
Ea era nulă (nu falsă!) câtă vreme nu fusese înlăturată, prin hotărâre judecătorească, filiația anterioară (stabilită potrivit legii pentru soțul mamei).
Deși nulă (inițial), această recunoaștere devenea valabilă, dacă filiația anterioară era înlăturată prin hotărâre judecătoarească de admitere a acțiunii în tăgadă de paternitate.


... la starea civilă mi-a spus că există 2 certificate de nastere ...


Unul scris de ei și altul scris tot de ei, nu-i așa?

Lămuriți-mă, ca să vă pot lămuri.

Ori a existat o hotărâre judecătorească de admitere a unei acțiuni în tăgadă de paternitate, în baza căreia au fost făcute mențiuni pe marginea actului de naștere (actul și certificatul nu-i tot una) și, ulterior, a fost eliberat un nou certificat de naștere. (cu tatăl biologic la rubrica tata, conform mențiunilor de pe marginea actului de naștere).

Ori a existat ... o nulitate într-un post (de-un autentic, nu fals, habarnism) care a eliberat un al doilea certificat doar în baza unei declarații, fără să fi existat și o hotărâre judecătorească...

Ori... Dați-ne mai multe amănunte.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare tată în certificat de naștere adult catevaintrebari catevaintrebari Bună ziua, * Sunt major. * În certificatul de naștere am înscris ca tată primul soț al mamei. * Mi s-a spus întotdeauna — și am motive să cred ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatălui în certificatul de naștere Oana2319 Oana2319 Bună ziua,am un băiețel de 9 ani,in certificatul de naștere este recunoscut de un bărbat care nu este tatăl lui biologic. Acum cel care îi este tată ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita dar port copilul altui barbat monii01 monii01 Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt casatorita de 2 ani cu un barbat dar de un an de zile suntem separati. Am intentat divortul ... (vezi toată discuția)