avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul ANL cumparator in rate este proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul ANL cumparator in rate este proprietar?

Buna ziua.
Sunt chirias ANL si am incheiat '' Contract de VANZARE" cu primaria pentru plata in rate a apartamentului ANL.
Intrebari:
1. O chiriasa ANL care lucreaza la primarie a infiintat o asociatie de proprietari din care fac parte si chiriasi ANL si umbla dupa mine sa le dau datele contractului si cartile de identitate pentru inscriere in Cartea funciara. Le dau ?
2. ce statut am eu, notarul nu a stiut sa ma incadreze, adica pot fi considerat proprietar?
Multumesc, Bruma C
Cel mai recent răspuns: Bruma C , utilizator 13:38, 8 Iunie 2022
Sunteti proprietar, da.
Si daca nu mai platesc ratele? tot proprietar sunt?
Depinde cum ati cumparat. Daca transmiterea dreptului de proprietate s-a facut la momentul vanzarii (scrie in contract) sunteti proprietar si ramaneti proprietar si daca nu mai platiti ratele, pana cand veti fi executat. Apartamentul trebuia sa fie intabulat cand l-ati achizitionat iar notarul intabula pe numele dvs. Necunoscand continutul contractului de vanzare, nu va pot lamuri mai departe.
Daca transmiterea dreptului de proprietate se face la finalul platii ratelor si acum aveti doar posesia, atunci nu sunteti proprietar ci doar un soi de chirias.
Primaria vinde dreptul de proprietate mie dar daca nu achit 3 luni consecutive trebuie sa predau locuinta. Primaria isi rezerva dreptul de proprietate pana la data achitarii integrale .Mai zice ca apartamentul este inscris in Cartea funciara.
Chirias fara contract de inchiriere dar cu contract de VANZARE? (TITLUL e fara si CUMPARARE)

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare in rate apartament anl este titlu de proprietate? ... Bruma C Bruma C Contractul de vanzare in rate apartament ANL este titlu de proprietate? Pot fi membru in asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)
Impozit cladire inchiriata de la o institutie publica lungeanud lungeanud Buna ziua.M-am dus la primarie pentru a prelungii contractul de inchiriere si trebuie sa platesc impozitul pe cladire???Dece daca nu este cladirea mea (vezi toată discuția)
Intocmire cadastru anl costincozma costincozma Intenstionez sa cumpar apartamentul ANL in care stau cu chirie. Totul er ok insa de la primarie mise spune ca trebuie sa intocmesc eu cadastrul. Avand in ... (vezi toată discuția)