avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta psihica in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta psihica in familie

Buna ziua va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ? Nu mai reusesc sa am o conversatia amiabila cu sotia si ma tremina psihic cu acuze si certuri. eu prefer sa tac sa nu inceapa scandalul. avem doi copii si sint influientati si ei de atitudinea violenta in comunicare si comportament. . as divorta , stiu ca nu o sa le cada bine copiilor situatia.Simpt ca ajung la capatul puterilor ; i-mi doresc o viata normala , sa vin acasa dupa 10 ore de munca fizica si sa gasesc liniste si intelegere, nu sa dau de persoane care vor se domine tot si sa se puna toata lumea in genunchi in fata ei pe motivul ca asa vrea ea. Copii sint mari si unul fiind peste `10 ani si se vede pe ei ca sint afectati psihic de presiunile verbale si comportament autoritar si cu multi nervi. Multumesc pentru interesul acordat !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:32, 17 Ianuarie 2010
Avand in vedere situatia prezentata de dvs.cred ca o solutie la aceasta problema este sa divortati.
Conform C.Fam.casatoria se poate desface atunci cand datorita unor motive temeinice,raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.
Incercati sa discutati cu sotia aspectele pe care ni le-ati mentionat aici, sugerati-i faptul ca poate s-ar impune efectuarea unui tratament medical , ajutor medical, pentru ca starile sale de nervozitate sa se amelioreze iar viata dvs. in familie sa redevina una armonioasa. Discutati si cu parintii ei, cu alte rude sau prieteni, ca ei sa o constientizeze asupra pericolului ce ameninta casnicia sa si viitorul copiilor.
Incercati sa va mentineti calmul, de dragul copiilor dvs. si ramaneti optimist, fiindca totul are o solutie . Insa nu luati decizia de a divorta decat in situatia in care va veti izbi de indarjirea sotiei in a-si mentine acest comportament , de a refuza tratamentul ,etc. Daca va fi asa, nu aveti de ales , divortati si incercati sa luati copiii cu dvs. Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta psihologica in familiile cu copii divers7 divers7 Sint casatorit de mai bine de 10 ani si avem doi copii. Eu am fost o perioada de 3 ani plecat din tara la munca legal si de atunci replatia intre noi s-a ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara DanCristian199 DanCristian199 Buna seara! Tatal meu este un om influent și cu putere financiara,dar are oameni care muncesc pentru a câștiga el bani cat sa aiba traiul pe care îl are. ... (vezi toată discuția)