avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actul constitutiv trebuie facut neaparat la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actul constitutiv trebuie facut neaparat la Reg.Comertului sau la notariat ?

Buna ziua ! Am o nelamurire legata de actul constitutiv pentru infiintarea unui SRL,si anume : Trebuie facut neaparat la Reg.Comertului,la notariat sau la un avocat ??? Pentru ca pe net parerile sunt impartite...
Eu de exemplu am actul constitutiv facut (am avut ca model un act constitutiv alt altei societati ,cu acelasi obiect de activitate pe care il va avea si SRL-ul pe care vreau sa-l deschid) . In aceasta situatie mai trebuie semnat de cineva,undeva...???
Cu stima ,Cezar !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 08:57, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Actele constitutive ale oricărei societăţi comerciale atunci când printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se află un teren, actele constitutive ale societăţilor comerciale în nume colectiv sau în comandită simplă,actele constitutive ale societăţilor comerciale pe acţiuni care se constituie prin subscripţie publică se incheie , sub sancţiunea nulităţii absolute,numai în forma autentică, deci in fata notarului.
Pentru infiintarea unui simplu SRL , este suficient ca actul sa- l incheiati la ORC.
Cu stima !
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Raspunsul de mai sus e corect, dar nu prea clar. Daca nu aveti teren in capitalul social, atunci actul constitutiv se incheie sub semnatura privata, deci fara vreo formalitate (autentificare la notar, atestare la avocat sau la registrul comertului). Actul constitutiv se depune la registrul comertului cu celelalte acte, dar asta nu inseamna ca "se incheie" la registru.
Actul constitutiv se inregistreaza la registrul comertului indiferent de forma sub care este facut (semnatura privata, autentic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv - notariat GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Pentru infiintarea unei firme actul constitutiv trebuie semnat de un notar? (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv pt srl ContSters57265 ContSters57265 In conditiile in care actul constitutiv este intocmit si inregistrat la Registrul comertului sub semnatura privata , modificarea lui se poate face tot sub ... (vezi toată discuția)
Model act constitutiv actualizat bettyna bettyna Buna ziua, Vrem sa facem o modificare in actul constitutiv al firmei si anume o majorare de capital( in numerar). Pentru acest lucru inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)