avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Actiune in instanta pentru completarea unui ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Actiune in instanta pentru completarea unui ...

Cum se initiaza o actiune in instanta pentru completarea certificatelor de nastere? Trebuie adaugate numele parintilor. Posed actele doveditoare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
AdinaGe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:00, 15 Iunie 2022
Buna ziua, depinde urmare a carui fapt intervine modificarea/completarea: recunoastere filiatie, adoptie, eroare materiala, etc.
Numele parintilor lipseau de pe certificatele straine dupa care s-a facut transcrierea. Avem certificatele in forma completa acum, si trebuie sa cerem corectarea certificatelor romanesti. Am inteles ca procedura se cheama completare, si pentru asta trebuie sa depunem o actiune in instanta la judecatoria sectorului 1. Exista un formular tip pentru aceasta actiune in instanta? Multumesc mult pentru ajutor.
Nu exista un model anume, fie o formulati dvs asigurandu-va ca toate exigentele legale, termenele si procedurile sunt respectate, fie apelati la un avocat care sa va ajute cu redactarea si reprezentarea dvs. in proces, daca nu sunteti familiarizata cu domeniul juridic. In principiu, in actiune, sevor mentiona actul de stare civila care trebuie completat si in ce consta completarea care se cere.

Ca motiv de completare se va mentiona faptul ca rubrica ,, numele tatalui “ de exemplu, nu a fost completata , desi copilul s-a nascut in timpul casatoriei , avand ca tata pe sotul mamei , conform art. 424 Cod civil , etc. De asemenea treburi sa atasati actele necesare in dovedire, sa achitati o taxa de timbru si va indepliniti obligatiile stabilite pe parcurs de instanta.
Multumesc de raspuns. Nu sunt trecute nici numele tatalui, nici al mamei. Certificatele au fost transcrise acum 20 de ani... Aveti vreo recomandare, cui ne-am putea adresa pentru redactare si eventual reprezentare, si care sunt costurile la care ne putem astepta? Cine trebuie sa faca cererea, copiii (adulti in momentul de fata), sau parintii?
Cu placere, puteti apela un avocat de pe forum, recomandarile sunt interzise de regulament.

Cu stima,
Av.Madalina Pascu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Trecerea tatalui in certificatul de nastere al copilului MihaellaD MihaellaD As dori daca se poate sa imi mentionati ce cale juridica trebuie sa urmez pentru a putea trece in certificatul copilului meu in varsta de 6 ani si numele ... (vezi toată discuția)