avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari la baie ...

Buna ziua! Am un propritar care si-a facut modificari la baie si imi curge mie apa in tavan . Am spart la mine si am vazut ca este de la el, de la inbinari ceva cred. Curge apa zici ca e fantana arteziana. Asociatia a zis ca nu are ce sa-i faca ca el stie legi si nu are nimeni ce sa-i faca. Proprietarul nu permite accesul in locuinta la nimeni si refuza sa repare. Ce este de facut in cazul asta? El zice ca are asigurare si nu il intereseaza,
Cel mai recent răspuns: stefan_ratza , utilizator 15:58, 20 Iunie 2022
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti-va asigurare si dvs. si atunci va avea cine ce sa-i faca.
Va referiti la asigurare obligatorie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Daca este posibil, reparați dvs. ce este de reparat și apoi îl acționați în judecată!
Daca nu, insistați să se implice reprezentanții Asociatiei în astfel de situație( părerea mea este că este obligația lor!), să intre la vecin in casa și să vadă de unde este problema; funcție de rezultatul vizitei reprezentanților Asociației se stabilește cine și ce trebuie sa repare!
Nu pot repara! Am stricat la mine dar vine de sus ,de la el. Totusi nu inteleg de ce asociatia de proprietari nu se implica. Stiu ca sunt obligati si de lege chiar sa il dea si in judecata pe prioprietar.
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună seara!
insistați să se implice reprezentanții Asociatiei în astfel de situație( părerea mea este că este obligația lor!), să intre la vecin in casa și să vadă de unde este problema; funcție de rezultatul vizitei reprezentanților Asociației se stabilește cine și ce trebuie sa repare!

Asociatia nu are voie si nici obligatia sa se implice in probleme ce privesc litigii legate de proprietatea individuala. Art. 31 din legea 196/2018 se refera doar la probleme pe partea comuna.

Alte discuții în legătură

Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin Radu H. Radu H. Buna ziua! Am un vecin de la care imi tot curge apa si am peretele ud in permanenta si nu vrea sa deschida usa la instalator! Ce poT sa fac? (vezi toată discuția)
În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere ... AND3 AND3 În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere a apei către canalizare.Tin sa mentionez ca nu era coloană comună. Invocând Legea 196/2018 ... (vezi toată discuția)