avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am un proprietar care si-a facut modificari la baie ...

Buna ziua! Am un propritar care si-a facut modificari la baie si imi curge mie apa in tavan . Am spart la mine si am vazut ca este de la el, de la inbinari ceva cred. Curge apa zici ca e fantana arteziana. Asociatia a zis ca nu are ce sa-i faca ca el stie legi si nu are nimeni ce sa-i faca. Proprietarul nu permite accesul in locuinta la nimeni si refuza sa repare. Ce este de facut in cazul asta? El zice ca are asigurare si nu il intereseaza,
Cel mai recent răspuns: stefan_ratza , utilizator 15:58, 20 Iunie 2022
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foaret greu se incumeta anagajtii primariilor ,in cazul asociatiilor de proprietari sa verifice responsabil si sa aplice amenzi
Este mai comod sa stai linistit pe scaun la cafea si barfe decat sa fi solicitat la termene de judecata
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multe discuții, unele inutile, ce vi se recomandă să faceți nu vă convine, vreți ca asociația să vă rezolve problemele.

Stimate domn, aveți o mare problemă: un vecin nesimțit, care abuzează de impasibilitatea celorlalți. Aveți o singură soluție: justiția. Râdem de americani că la orice apelează la justiție, că peste 50% din avocații planetei locuiesc în State. Acolo există avocați pentru toate buzunarele: de la mari firme, scumpe, pentru cine-și permite, până la avocați începători, care nu-ți iau bani decât din ce obții în instanță, dacă obții.

Așadar, fie suportați să vă plouă în cap de la vecinu' fie vă angajați un avocat. Avocatul va ști ce să facă și, după ce veți câștiga, vă veți recupera și cheltuielile cu el și daunele. Asta dacă nu știți să vă descurcați singur; nu este greu, dar trebuie să știți, sau să învățați niște lucruri, Codul civil în primul rând. În momentul în care vecinul primește citația, să vedeți cum se schimbă. Fiindcă justiția, deși merge încet, finalul este implacabil; uitați-vă la șmecherii care, după ani de procese, fugă, etc., se întorc în cătușe.

Succes!

Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
hotumattua, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut și eu printr-o situație asemănătoare. Dacă-mi trimiteți o adresă de e-mail, vă pot transmite Sesizarea către Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța. Sesizare pe care o puteți face în nume propriu sau o face Asociația de locatari/proprietari. Înainte de a o transmite la ISC, am reușit să conving proprietara în cauză despre măsurile ce pot fi luate împotriva ei de către ISC, singura instituție care poate face constatarea și sancționarea celor ce se fac vinovați pentru producerea prejudiciilor, concomitent cu obligarea la remedierea cauzei producerii acesstora. Pe pagina verso a sesizării, în prezența celorlalți proprietari afectați și a președintelui Asociației, sub semnătură proprie, s=a angajat ca în termen de o lună să repare toate apartamentele afectate. A depășit termenul de execuție, dar, până la urmă, cu materialele și meseriașul plătit de ea, a remediat prejudiciile, concomitent cu înlăturarea defecțiunii de pe proprietatea ei (nu era pe partea comună a instalației). Amenzile pe care le aplică ISC, în funcție de constatare, sunt prevăzute în L.196/2018, Cap. IX ”Contravenții și sancțiuni”, art. 102, alin. (1), lit. f) cu alin. (2) lit. a) între 500 - 3.000 și art. 102, alin. (1), lit. h) cu alin. (2), lit. d) de la 5.000 lei la 10.000 lei. Art. 102 mai prevede: la (3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică persoanelor fizice sau juridice
vinovate.
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
a) de către Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. f), g) și h);
Pe lângă sancțiunile de mai susapare și obligația remedierii avariilor.
Pentru vecinul care ”cunoaște legi”, și nu permite accesul în locuință, să citească L.196/2018 de la art. 30 și următoarele până la art. 42 inclusiv. E bine să le citiți și dv. ca să vedeți unde se încadrează.
Aștept adresa de e-mail, întrucât aici nu pot atașa documente.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
stefan_ratza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. de ... ngg ngg Buna seara, Ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. De 2 saptamani avem inundatie in garsoniera aflata la parter de bloc cu 10 etaje la nivelul unei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii într-un imobil ! buna tuturor, ma confrunt ... AndreiMDO AndreiMDO Probleme cu vecinii într-un imobil ! Buna tuturor, ma confrunt cu o situație bizara pentru mine dar totodata poate normala pentru noii mei vecini. Ca sa ... (vezi toată discuția)