avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tâlhărie, furt sau deranjarea ordinii publice?! Cine ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tâlhărie, furt sau deranjarea ordinii publice?! Cine știe?

Tâlhărie, furt sau deranjarea ordinii publice?!
Acum două zile un vecin mi-a luat sacoșa (cu caise), cu forța din mână și ma amenințat, apoi a încerca să se ducă cu ele la el in apartament, dar rapid I-am adus la cunoștință că i-am cerut voie vecinului (care a plantat copacul in curtea comuna unde toți suntem chiriași), si ceea ce a făcut eu il consideram furt, după ce i-am zis de furt acesta a aruncat caisele pe jos, le-a împrăștiat și mi-a aruncat sacoșa pe jos apoi a trecut la alta acțiune a tras o scară care a vea drept scop susținere caisului si a vrut să rupă caisul (scara era pusă de cel ce îngrijește copacul dar care de 13 ani dar nu a mâncat o caisă din acel pom din cauza acestuia care consideră pe nedrept că toată curtea îi aparține).. In fine am chemat poliția pentru că a trecut la alte agresiuni si amenințări menționând că nu am nici un drept in curtea respectivă, (ce este drept eu niciodată nu m-am folosit de curtea din spate desi este un spațiu comun, acolo doar două familii au făcut nunți,botezuri, grătar..etc), din cauza agresiuni acestora nu m-am folosit de un bun comun.. In fine eu m-am considerat furat de un bun (caisele, plasa si un lighean) care au fost distruse de vecinul agresiv), dar potrivit a cea ce spune un articol cred că am fost tâlhărit apoi jignit si amenințat fără motiv,
Pomul este pe spațiu comun eu niciodată nu am cules din el, era pentru prima dată și doream săi împart cu cel ce îngrijește pomul cu nenea Sandu care are o veritabilă vârstă...
La final poliția a fost dusă in eroare de către agresorii prin minciuni, eu am dovada video dar nu am arătat-o la politie pentru că nu au cerut-o, agentul de poliție mi-a recomandat atât mie dar si agresorului să facem plângere către proprietarul de drept unde plătim chirie fiecare cu cel doare despre celălalt? De parcă Administrația Fondului Imobiliar iar pasa de așa ceva sau ar avea atribuții să sancționeze infracțiuni prevăzute in codul penal.
Ce pot face, cui ar trebui să mă adresez?!
Să fac o plângere penală, una adresată către justiție (pe civil), sau să mă conformez indicațiilor agentului de poliție (care nu cunoștea exact situația), către A.F.I. unde plătesc chiria pentru a semnala drepturile pe care aceștia mi le încălcă in mod repetat doar pentru că ceilalți îi știu de frică?! Si eu mă tem de ei din mai multe motive, unul fiind faptul dintre vecinii mei este judecat in momentul de față pt trafic internațional de stupefiante de mare risc.. sper că înțelegeți ce fel de oameni am probleme ????.
Până si Agenți de poliție au mâncat cate caise au vrut, adică toți au drepturi mai puțin eu.. de ce?!
Aș vrea dacă se poate să comenteze cineva cu privire la cele scrise mai sus, vă mulțumesc pentru atenția acordată. - Ozi bună!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 11:31, 20 Iunie 2022
Art 208 Hărţuirea | Codul Penal
Parte integrantă din Lege 286/2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un vecin agresor m-a deposedat cu forța de un bun, este tâlhărie? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Un vecin agresor m-a deposedat cu forța de un bun Pe 17.06.2022 am cules niște caise din curtea comună, mai mult am cerut voie persoanei care a pus ... (vezi toată discuția)
L-am dezbrăcat în pielea goală și l-am scos afară pe un unchi de-al soției care a intrat fără acord în curte. el mi-a făcut plângere penală, ce pedeapsă risc? nichi74 nichi74 Buna ziua. Un unchi al sotiei a intrat fara acord in curtea ei si a facut scandal. eu l-am dezbracat in pielea goala fara violenta si l-am trimis asa acasa ... (vezi toată discuția)
Vorbele "până la lege îți iei omor", "Îți dau una de te ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Vorbele \"Până la lege îți iei omor\", \"Îți dau una de te las aici\", \"te bag în canal\" .. sunt infracțiuni? Cu astfel de amenințări și cu ... (vezi toată discuția)