avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interzicerea accesului pe proprietate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interzicerea accesului pe proprietate!

Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de limitele de proprietate. Casa este construita de peste 20 de ani, iar in spatele casei (suprafata nevitrata) nu exista gard de delimitare a proprietății. Vecina si-a construit mai multe anexe chiar pe zidul casei soacrei mele, fara acte! Nu exista nici o înțelegere scrisa, in CF nu este nimic menționat de vre-o permisiune. Ne existând gard intre proprietăți, nu ne permite accesul ptr a ne executa branșamentul la gaz ptr o construcție noua, care este amplasata in continuarea casei soacrei mele, respectând distanta si cerințele din certificatul de urbanism, conform autorizației de construcție. Suntem in proces cu vecina, ptr aceasta problema, delimitarea proprietății. Avem 5 măsurători/ridicari topografice, 4 topografi diferiți, toate masuratorile ne dau dreptate, doar vecina nu e de acord cu ele. Următorul termen al procesului, este in septembrie. Pana atunci vrem sa rezolvam si cu branșamentul de gaz sa ne putem muta, fiind constrânși de actualul proprietar unde locuim, care vrea sa vândă imobilul.
Cum si ce si cine ar putea s-o lămurească pe vecina, fiica si ginerele vecinei, să-și țină câinii in țarc si sa ne permita accesul pe proprietatea noastra sa ne finalizam branșamentul? (in afara de acțiunea civila)
Am fost si la poliție sa anunțăm ca vrem sa facem aceste lucrari, ptr ca avem vre-o 8 plangeri nefondate din partea vecinei, sa aiba cunoștință despre următoarea "plangere" care ar fi urmat sa o faca (legat de intrarea instalatorului sa monteze teava de gaz) iar cei de la poliție ne-au spus ca nu au ce sa faca si i-au chemat la mediere. Medierea nu a mai avut loc. Avocata vecinei a sunat la poliție si a anunțat ca problema o vom rezolva in instanta. O vom rezolva, perfect de acord cu ea, dar durează, iar noi trebuie sa ne mutam!
Ce as putea face, unde si cui sa ma adresez?
Au fost mai mulți instalatori care au discutat cu ei si i-au explicat vecinei ca e vorba de o ora, timp necesar ptr a poza/monta tevile pe peretele soacrei, și la toți instalatorii le-a explicat ca "pe la mine prin curte nu intra nimeni", ea vorbind despre terenul soacrei mele, doar ca nu este imprejmuit!!! Zilnic, aproape, il surprind de ginerele vecinei făcându-ne poze in curtea noastra. O porțiune din limita de proprietate este imprejmuita cu gard de plasa, iar el susține ca face poze la gardul lui. Ne-am trezit la una dintre plangeri, in care existau ca probe, poze din curtea noastra si cu casa noastra....
Daca aveți vre-o idee, soluție, orice LEGAL ce as putea face in acest sens, in afara de proces, v-as rămâne dator!!!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
iosifgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: iosifgeorge , utilizator 19:26, 25 Iunie 2022
Nimeni, nimic?! E chiar așa "mută" problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu Sorelly Sorelly Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma ... (vezi toată discuția)
instalatie de gaze care trece prin curtea unui vecin cernatnicu cernatnicu BUNA ZIUA........eu am un vecin din anul 2008,cand am cumparat o casa.Vecinul are gard comun cu o alta vecina.Teava mea de gaze trece prin curtea vecinului din ... (vezi toată discuția)
Tevi de gaz amplasate ilegal pe proprietatea mea PP9728BA PP9728BA Buna ziua! Un vecin si-a tras niste tevi de gaz prin curtea mea (gradina mea din fata casei) in mod ilegal,in sensul ca firma care i-a facut instalarea nu a ... (vezi toată discuția)