avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o ...

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ma lasa sa ma implic aproap de niciunfel in cresterea, educatia, legatd e sanatatea copilului. Vrea sa le faca ea pe toate, iar eu sa o ajut cand are ea nevoie. Pare ideal pana aici. Nu m-ar fi deranjat neaparat acest lucru, insa din punctul meu de vedere ia niste decizii importante fara mine cu privire la copil, unele decizii care din punctul meu de vedere si nu numai(am vorbit cu medic pediatru, cu psihoterapeut, cu persoane calificate, cu prieteni, cu toata l;umea) sunt gresite si dauneaza copilului. I- am zis ca nu poate sa ,,imi ia drepturile'' ( legate de educatie, crestere, sanatate) asupra copilului si eventual eu sa am doar obligatii atunci cand imi cere ea. Am ajuns sa ma gandesc sda chem protectia copilului din cauza faptul ca ii creeaza multe probleme copilului, prin modu cum ia deciziile, chiar daca ea este bine intentionata. Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc. Cum as putea sa o oblig cumva sa ma lasa sa hotataesc si eu ce e bine pentru copil>? sau sa o determin sa hotaram impreuna acest lucru? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu ma cadem de acord,
Cel mai recent răspuns: adriano12 , utilizator 10:56, 5 Iulie 2022
Sunteti foarte vag in exprimare si in felul acesta nu se intelege daca realmente doamna face niste lucruri iesite din comun si in detrimentul minorului sau este vorba de o frustrare personala, a dvs. si o atitudine hiper mamoasa si posesiva a sotiei. Fiti mai explicit.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți vreo 2 variante:
1. apelați la consiliere familială și de cuplu.
2. dacă ați hotărât deja că v-ați luat până ... vi s-a luat, apelați la avocat pentru divorț.
Din două, una, căci văd că ați tot întrebat pe forum cam de pe când avea copilul 2 ani și 6 luni.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2022
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
Nu este vorba de o frustrare personala, caci daca un copil are doi parinti, consider ca acestia trebuie sa se completeze in demersurile le fac pentru binele copilului. Ori eu nu sunt lasat. Consider ca este o atitudine hiper mamoasa si posesiva a sotiei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca o consiliere psihologica va poate ajuta si orienta pe ambii, e cel mai usor sa "repari" adultii decat sa pornesti razboi in instanta si sa implicati autoritatile care nici nu au ce masuri sa ia la cum prezentati acum situatia de fapt.

Cumva mama n are incredere in dvs ca puteti gestiona nevoile copilului si trebuie sa vedeti de ce. insa numai discutand sincer veti reusi.

Numai daca exista deschidere va putea si psihologul sa ajute, altfel veti ajunge din pacate la traume mai mari pentru copil.
Pai ieri voiati sa evacuati mama, azi vreti binele copilului. Nu prea stiti ce vreti.

adriano12 a scris:

Nu este vorba de o frustrare personala, caci daca un copil are doi parinti, consider ca acestia trebuie sa se completeze in demersurile le fac pentru binele copilului. Ori eu nu sunt lasat. Consider ca este o atitudine hiper mamoasa si posesiva a sotiei

Alte discuții în legătură

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara? momiro momiro sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)