avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o ...

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ma lasa sa ma implic aproap de niciunfel in cresterea, educatia, legatd e sanatatea copilului. Vrea sa le faca ea pe toate, iar eu sa o ajut cand are ea nevoie. Pare ideal pana aici. Nu m-ar fi deranjat neaparat acest lucru, insa din punctul meu de vedere ia niste decizii importante fara mine cu privire la copil, unele decizii care din punctul meu de vedere si nu numai(am vorbit cu medic pediatru, cu psihoterapeut, cu persoane calificate, cu prieteni, cu toata l;umea) sunt gresite si dauneaza copilului. I- am zis ca nu poate sa ,,imi ia drepturile'' ( legate de educatie, crestere, sanatate) asupra copilului si eventual eu sa am doar obligatii atunci cand imi cere ea. Am ajuns sa ma gandesc sda chem protectia copilului din cauza faptul ca ii creeaza multe probleme copilului, prin modu cum ia deciziile, chiar daca ea este bine intentionata. Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc. Cum as putea sa o oblig cumva sa ma lasa sa hotataesc si eu ce e bine pentru copil>? sau sa o determin sa hotaram impreuna acest lucru? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu ma cadem de acord,
Cel mai recent răspuns: adriano12 , utilizator 10:56, 5 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar faceți ceva în afară de discuții? De exemplu dacă dvs. programați copilul la analize și îl luați și-l duceți de mânuță, apoi vorbiți cu doctorița nutriționist ce se întâmplă? Bineînțeles, o invitați și pe mamă să vă însoțească, dacă nu să aștepte acasă. Vă e teamă de scandalul care s-ar isca și de isteriile pe care vă imaginați că le-ar face soția? Așa se înțelege. Dacă nu aveți curaj, nu mai întrebați pe nimeni nimic, că se pare că aici ați găsit doar o refulare și asta în secret, să nu afle soția.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2022
POMPILLIA, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne Dumnezeule ! Sunt o mama care si-a crescut copilul singura ,dar ,in sec 21 ,stiu ca barbatii au drepturi egale cu femeile ,deci si tatii in raport cu mamele ! Cum va permiteti sa faceti proces de intentie unui tata si sa aduceti acuzatii asa de grave ,unui tata pe care nu il cunoasteti . Eu ma gândesc la mama criminala ,care s-a sinucis si si-a omorât copii ,ptr ca amantul era insurat. . E proprietara copiilor ,daca i-a alaptat si a beneficiat din partea platitorilor de taxe ,de salarizare timp de doi ani cât a stat acasa?

cris0811 a scris:

Va reamintesc ca mama e aia care sta 2 ani acasa cu copilul:))) tot ea si alapteaza… in general :)))) se pare ca dvs aveti o mare problema cu asta. Il mai stiu eu pe unul, tot asa devotat. Banuiesc ca stiti despre cine vorbesc si ce s-a intamplat cu el. Faceti parte din aceeasi asociatie?

Va multumesc pentru obiectvitate si pentru faptul ca ati inteles cu adevarat drama prin care trec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara? momiro momiro sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)