avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura nesemnata de debitor - creanta certa pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura nesemnata de debitor - creanta certa pentru ordonanta ...

factura nesemnata de debitor - creanta certa pentru ordonanta de plata?
Buna ziua,
Am de recuperat debitul aferent a 2 facturi de la un creditor cu care am avut un contract. Din contract nu rezulta aceste sume de plata. Adica, am un contract de administrare imobil pentru care platesc o suma lunara, conform contract. In situatia in care se închiriaza imobilul de administrator, eu facturez administratorului contravaloarea cazarii si acesta achita periodic aceste facturi. Contractul specifica doar sumele pentru administrarea imobilului. Acum, contractul a incetat, insa ultimele 2 facturi de cazare nu au fost achitate. Ele nu sunt semnate de administrator de primire, insă au fost comunicate cu posta impreuna cu o notificare de plata si nu avem opozitie la ele. Acest debit poate fi considerat cert pentru a formula o ordonanta de plata?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

recomand formularea unei actiuni de drept comun in pofida procedurii ordonanței de plata fiindcă veți avea de administrat un probatoriu mai amplu pentru a dovedi valoarea facturilor și serviciile prestate care stau la baza emiterii facturilor.

Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este necesara o acțiune pe dreptul comun dacă debitorul nu va recunoaște obligația juridica.
Daca își angajează avocat veți fi obligați și la onorariul avocatului dacă se respinge acțiunea.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nici eu nu recomand ordonanta de plata, nici cerere de valoare redusa, ci o actiune in raspundere civila contractuala intrucat, pe langa proba cu inscrisuri, as recomanda administrarea probei cu interogatoriu si eventual expertiza contabila!
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna ziua,

Si eu va sugerez sa uzati de o actiune in pretentii, avand in vedere complexitatea probatoriului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura nestampilata venera-dorina venera-dorina Buna ziua! Factura nestampilata este considerata acceptata in instanta pentru recuperarea unor creante? Precizez ca nu exista contract incheiat. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata nicolae57 nicolae57 Buna ziua, Daca ma poate cineva ajuta... In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare materiale contract in care noi am fost vanzatori. Materialele ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit fannatura fannatura Am avut un partener de afaceri cu care am colaborat doi ani, pana anul trecut in toamna. Nu am avut contract cu el, dar nu au fost probleme cu plata pana in ... (vezi toată discuția)