avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate pe motiv de intretinere terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate pe motiv de intretinere terenuri

Buna ziua,

Ma puteti, va rog, lamuri cu o problema?

Daca cineva insista in fata instantei ca i se cuvin anumite terenuri care nu sunt pe numele lui (ci pe al tatalui lui -decedat- respectiv bunicului meu - tatal meu a decedat) doar pentru ca el le-a muncit de 20 de ani, acest argument ii da dreptul sa ii ramana lui? (procentul de terenuri cerut de reclamant fata de ce mi se ofera mie este de 65% - 35%).

Nu stiu daca se incadreaza la uzucapiune, eu detin toate actele/titlurile de proprietate ale bunicului in original.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
diablow777, utilizator
Dvs trebuie sa stiti ce anume solicita reclamantului,cum e formulata actiunea etc.Daca nu intelegeti e normal sa aveti av care sa va reprezinteb pe parcursul procesului..Daca ar fi vorba de o iesire din indihiziune atunci folosirea terenului ar putea fi un argument pentru atribuirea imobilului cu obligatia de a plati bineinteles sulta .Daca se invoca o uzucapiune atunci tb vazut...
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
multumesc!

Nu este niciun imobil, este vorba doar de niste terenuri arabile (extraurbane) unde, din tot titlul de proprietate al bunicului, reclamantul cere instantei sa i se atribuie lui 65% din terenuri si mie 35%, acel 65% reprezentand terenurile mai valoroase, acesta mentionand ca i se cuvine lui acel procent/teremiro pentru ca el le-a muncit de 20 de ani.
Terenurile sunt tot bunuri.imobile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)
Actiune in realizare a dreptului de proprietate .....ma incadrez ? Dana Dinu Dana Dinu Am urmatoarea situatie : Familia mea (bunica si bunicul) detine un imobil ( teren+constructie) inca din 1960 insa fara acte de proprietate. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Cedare cota mostenire colega3 colega3 fratii tatalui meu decedat m au dat in judecata pt iesirea din indiviziune si impartirea unor terenuri. mentionez ca tata a decedat acum 20 de ani. succesiunea ... (vezi toată discuția)