Bună ziua!M-am trezit luna aceasta cu o somatie de plata de la anaf din 2013 cica nu am plătit asigurările sociale la un contract de închiriere din acel an.La momentul respectiv mi s-a făcut calculul la impozitul datorat,cass nu aveam de plata,este trecut 0.Am plătit tot ce mi s-a comunicat de plata.Intreb ,este posibil ca după 9 ani sa îmi spună ca am de plata și penalizari în condițiile în care nu am primit nici o notificare pana acum.Ei au spus ca au calculat în 2018 ca nu aveau nu stiu ce program în 2013 ,dar și din 2018 sunt 4 ani fără nici o notificare.Din ce m-am documentat eu în 2013 nu se plătea contribuția de asigurări de sănătate, am prietena care are zeci de contracte și nu a plătit deloc cass.Eu am avut contract de închiriere pe 9luni în acel an,adică din 1.01.2013-1.09.2013.Oare și dacă as avea de plata eu desi nu este corect sa platesc eu ci cei ce au calculat la momentul respectiv și au zis ca nu am de plata cass,nu se prescrie din 2013?
Buna ziua, daca este o datorie mai veche de 5 ani, trebuie sa invocati in instanta precriptia si datoria va fi stearsa. Dar trebuie sa chemati in judecata ANAF in termen legal (15 zile daca e vorba de o contestatie la executare sau 45 zile daca este titlu de creanta), altfel nu veti mai avea nicio sansa sa scapati de datorie. Apelati la un avocat care sa studieze actele dvs si sa va spuna concret ce este de facut.
Va mulțumesc, ma gândesc ce voi face,ideea este ca ceea ce datorez adică maxim 2000lei s-ar putea sa ma coste mai mult darea în judecată. Zi frumoasa va doresc!
Plata cass?
Cristi2015
Urmatoarea situatie:
PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri.
Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)