avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier minor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier minor

Va salut! Vin cu urmatoarea problema. Sunt taximetrist,si acum 3 saptamani am luat o clienta,care la un semafor unde oprisem,s-a hotarat sa coboare. A deschis usa spate dreapta ,iar in acel moment venea un biciclist spre semafor care a franat puternic.Masina nu a fost lovita,dar bicicleta era pe jos,el ramanand in picioare.Am intrebat daca totul e ok,a dat afirmativ din cap,iar clienta coborand a spus ca ramane ea sa rezolve problema(probabil simtindu-se vinovata) Dupa 3 saptamani am fost chemat la politia rutiera si mi s-a retinut permisul pt plecarea de la locul accidentului.Din cate am inteles tipul s-a dus la spital si a declarat ca a avut un incident cu o masina,cei de la spital fiind obligati sa cheme politia.Tot din cate am inteles a avut o contuzie la deget. Politia l-a trimis la medico-legal si se asteapta rezultatul de acolo care probabil va fi zero zile spitalizare.Intrebarea mea este ce sanse sunt sa-mi schimbe dovada fara drept de circulatie intr-o dovada cu drept de circulatie pana la solutionare sau la venirea rezultatului de la iml,care cica dureaza destul de mult,Eu din meseria asta castigandu-mi traiul nu mai pot lucra acum.Va multumesc!,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
Crisb68, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crisb68 , utilizator 23:35, 10 August 2022
Stiu,insa nu am considerat ca fiin accident,neavand contact cu masina si practic doara cazut bicicleta.In plus femeia care a deschis usa si l a speriat ,a ramas la fata locului
Revin cu o intrebare,ordonanta 195/2002 in care se defineste accidentul rutier.Printre mai multi factori cumulativi,se specifica la art.75 litera c): în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;. Eu fiind stationat la semafor,cum se poate interpreta?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
Crisb68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala "sau birocratie" pynu pynu Buna ziua , in luna noiembrie anul trecut am avut un accident cu un taximetrist , ieseam de pe o straduta prin sectorul 2 , el a venit cu viteza si fara faruri ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident auto, despagubiri arghir ilie arghir ilie Buna ziua . va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In dimineata zilei de 04.06 ora 5 fiul meu conducea (Kia Ceed 45000 km) pe un drum judetean fiind in ... (vezi toată discuția)