Buna Ziua!
In 04.04.2022 am fost oprit de echipajul de Politie rutiera,tin sa mentionez ca am consumat inainte o parte mica din Metamfetamina cristalizata (ora 18:00) daca conteaza 4 liniute micute,si (m-au dus la spital la ora 22:00)Okei..dupa asta ma opreste politistul,imi pune alcoholtestul la care imi iese 0.Pe urma ma duce sus la spital la urina si sange si acolo mi-a iesit pozitiv Metamfetamina cristalizata.Intrebarea mea este urmatoarea,daca la analize imi iese o doza mica de metamfetamina am sansa sa imi primesc inapoi permisul? sau se face pe intelegere cu politistii?
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 336 alin. 2 C.pen.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, astfel încât la stabilirea gravității în concret a faptei și la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituie infracțiune.
Pentru celeritate, solicitati sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.