avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna Ziua! In 04.04.2022 am fost oprit de echipajul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna Ziua! In 04.04.2022 am fost oprit de echipajul de Politie ...

Buna Ziua!
In 04.04.2022 am fost oprit de echipajul de Politie rutiera,tin sa mentionez ca am consumat inainte o parte mica din Metamfetamina cristalizata (ora 18:00) daca conteaza 4 liniute micute,si (m-au dus la spital la ora 22:00)Okei..dupa asta ma opreste politistul,imi pune alcoholtestul la care imi iese 0.Pe urma ma duce sus la spital la urina si sange si acolo mi-a iesit pozitiv Metamfetamina cristalizata.Intrebarea mea este urmatoarea,daca la analize imi iese o doza mica de metamfetamina am sansa sa imi primesc inapoi permisul? sau se face pe intelegere cu politistii?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2022
Fuves, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 336 alin. 2 C.pen.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, astfel încât la stabilirea gravității în concret a faptei și la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituie infracțiune.
Pentru celeritate, solicitati sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive (thc). cum aș putea să ies cât mai bine și cât mai rapid din această situație? Seey2k Seey2k Bună ziua. Am fost oprit recent de un echipaj de politie, fumasem dintr-o țigară cu marijuana, am suflat în fiola, alcoolemia fiind 0, dar testandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? Am dat probe de sange Am inteles ca daca imi platesc analizele ajung in termen de 30/45 zile! Am sanse sa ... (vezi toată discuția)