avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal - conform Codului Civil -obligarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului ...

Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului de locuntă de înregistra la ANAF contractul de închiriere al acestui spatiu?? As vrea sa stiu exact temeiul legal obligational și nu un comentariu subiectiv!! Multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum nu e obligatoriu, dar exista o initiativa legislativa de schimbare a codului fiscal.
avocatnet.ro/articol_61879/C...
Ok multumesc. Stiu de aceast proiect de OUG, dar conform Cod Civil, etc. exista o stare de legalitate privind depunerea unui act - ce reflecta o vointa a părților semnatare -, către un terț , în speță ANAF? Dar daca va fi lege cu drag o vom respecta.... Multumesc anticipat.
ORDONANTA nr. 16 din 15 iulie 2022
pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT IN: Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022
Data intrarii in vigoare : 1 august 2022
Nu cred, care articol din OG 16/2002 spune despre, ca ar fi obligatoriu ? Stiu doar ca se pot inregistra la ANAF.
[ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
50. La articolul 120, dupa alineatul (6) se introduc doua noi alineate, alin. (6^1) si (6^2), cu urmatorul cuprins:
"(6^1) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare si cele din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, au obligatia inregistrarii contractului incheiat intre parti, precum si a modificarilor survenite ulterior, in termen de cel mult 30 de zile de la incheierea/producerea modificarii acestuia, la organul fiscal competent.
(6^2) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (6^1) se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala."

51. La articolul 120^1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Contribuabilii prevazuti la art. 120 au obligatia estimarii venitului anual impozabil/venitului net anual, dupa caz, pentru anul fiscal curent, in vederea stabilirii impozitului anual estimat, prin depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale pana la data de 25 mai inclusiv a anului de realizare a venitului.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimat 220 bibibossu bibibossu In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)