avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal - conform Codului Civil -obligarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului ...

Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului de locuntă de înregistra la ANAF contractul de închiriere al acestui spatiu?? As vrea sa stiu exact temeiul legal obligational și nu un comentariu subiectiv!! Multumesc mult
Ok, deci va mai dura pina apare acea procedura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul de fata nu exista obligativitatea inregistrarii la ANAF a contractului d elocatiune,dar modificarile aduse la codul fiscal obliga din 2023 inregistrarea tuturor contractelor d elocatiune la ANAF
Eu am vazut asemenea contracte de locatiune inregistrate la ANAF, dar doar in situatii mai speciale: angajati militari sau MI - cu domiciliul in alte localitati, dar cu serviciul in orasul nostru. Angajatorul le deconta c/val chiriei si in unele cazuri, chiar si utilitatile. De aceea, au venit la asociatie si ne-au dat o copie pentru a-i lua in evidenta - totul probabil cerut de cei de la unitati, in vederea justificarii acordarii sumelor.
Acum asa este, cum s-a scris mai sus. Statul nu vrea sa piarda nimic din vedere... Cine stie, poate si aerul pe care il respiram, cine stie?
Pe de alta parte - am vazut, aici pe forum, o multime de exemple de abuzuri, atat din partea proprietarilor care au inchiriat spatii, fara nicio forma legala, dar si chiriasi, care profitand ca nu au semnat nicio intelegere, si-au batut joc de proprietari. Acum nu zic ca semnarea unui contract de inchiriere, vizat de catre ANAF ar aduce ceva in plus, apropo's de abuzuri de o parte sau de cealalta parte...
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimat 220 bibibossu bibibossu In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)