avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ...

Buna ziua,
Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe numele lui tata, in bucuresti de la parintii mei in viata fara sa ne intrebe si pe noi 2, a decedat mama s a facut succesiunea dupa ea in 2016 iar in 2021 a decedat si tata. Intre timp sora care a primit apartamentul din bucuresti fara stirea noastra, l a vandut (cand inca era in viata tata), inca nu s a facut succesiunea fupa tata, urmeaza. Ce sanse avem cei 2 frati sa recuperam ce ne cuvenea de la apartament?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 07:54, 24 Iulie 2022
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și de ce considerați ca proprietarul unui bun ar trebui sa le ceara voie copiilor sai, ca să dispună de munca sa?
Dacă părinții au înstrăinat apartamentul din timpul vieții, înseamnă că imobilul nu mai exista în patrimoniul defunctilor la data decesului (deci nu avea de ce sa mai faca parte din masa succesorala) proprietar fiind sora.

Iar sora, în calitate de proprietar, a putut vinde apartamentul.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Prin ce act juridic a primit sora apartamentul? in cadrul succesiunii dupa mama, apartamentul care a fost primit de sora dumneavoastra a fost adus la masa succesorala?

Sunt multe aspecte de analizat pe speta dumneavoastra, daca este vorba de o donatie, de o donatie deghizata, atunci se poate solicita reductiunea liberatilor efectuate.

Fiindca la acest moment se pune in discutie succesiunea dupa tata este de analizat modalitatea de dobandire a apartamentului de catre sora dumneavoastra si modalitatea prin care acesta (suma de bani aferenta acestuia)poate fi readusa la masa succesorala.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul a fost dat prin contract de vanzare cumparare, iar la succesiunea dupa mama, nu a fost adus pe masa succesorala.
Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal, asta pt ca mama nu mai era proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omul in timpul vietii poate instraina bunurile proprietatea sa fara sa ceara nimanui permisiunea. Mostenitorii trebuie sa astepte linistiti succesiunea cand vor mosteni soldul ramas in urma defunctului. Dumneavoastra cereti voie copilului dvs pentru a vinde bunurile ce le aveti in proprietate? Ma tem ca nu...........

Alte discuții în legătură

Contract de donatie mcv mcv Parintii mei vor sa faca un contract de donatie cu schimbare de proprietar a locuintei lor pe numele meu.Intrebarea este daca dupa moartea lor sora mea are ... (vezi toată discuția)
Mostenire gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu. problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sucesiune cu probleme va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 ... olga2011 olga2011 va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 a decedat mama.o sora a deschis sucesiune dupa mama doar, si a castigat toata casa,ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)