avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ...

Buna ziua,
Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe numele lui tata, in bucuresti de la parintii mei in viata fara sa ne intrebe si pe noi 2, a decedat mama s a facut succesiunea dupa ea in 2016 iar in 2021 a decedat si tata. Intre timp sora care a primit apartamentul din bucuresti fara stirea noastra, l a vandut (cand inca era in viata tata), inca nu s a facut succesiunea fupa tata, urmeaza. Ce sanse avem cei 2 frati sa recuperam ce ne cuvenea de la apartament?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 07:54, 24 Iulie 2022
De ce toti spun: "ni se cuvine"?
Parintii au muncit pentru bunurile lor. Toate cate le-au avut. Copiii nu au contribuit cu nimic. Din contra, au fost intretinuti de parinti. Hraniti, imbracati, adapostiti, purtati in scoli, mofturi, etc. De ce li s-ar cuveni ceva obligatoriu? Nu aveti ce recupera, pentru ca nu a fost al vostru, nu vi l-a furat nimeni.
Presupunând totuși că a fost un preț mic,o donație deghizata care este rezolvarea juridică?Actualul proprietar riscă să piardă apartamentul?Dacă da își recuperează banii?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie mcv mcv Parintii mei vor sa faca un contract de donatie cu schimbare de proprietar a locuintei lor pe numele meu.Intrebarea este daca dupa moartea lor sora mea are ... (vezi toată discuția)
Mostenire gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu. problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sucesiune cu probleme va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 ... olga2011 olga2011 va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 a decedat mama.o sora a deschis sucesiune dupa mama doar, si a castigat toata casa,ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)