avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut ! Am casa parinteasca la sat unde nu sta nimeni. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut ! Am casa parinteasca la sat unde nu sta nimeni. Usa principala ...

Salut ! Am casa parinteasca la sat unde nu sta nimeni. Usa principala pe care se face intrarea este zidita in constructia casei. In spate este gradina si intre gradina si curte sunt 2 randuri de gard de metal de aprox. 2,5 m.
Curtea este imprejurata de camere, asa ca intrarea se poate face doar prin use din fata sau prin gradina, ambele fiind incuiate cu cheie.

Greu de intrat. Dar nu si pentru cel 'cu meserie' .
Am un frigider mare si vechi, cine incearca sa il mute o sa-si rupa spatele si mai am un tv de vreo vechi de vreo 10-15 ani.

Deci nu e nimic de valorea de furat. Totusi, nu vreau sa intre golani, sa isi fac nevoile prin pat, sa sparga geamurile si alte magarii.

Sa pun camere de filmat, ei pot sa opreasca curentul de la tabloul din fata casei. Sa pun generator extern, ei pot sa rupa camerele de filmat si sa distruga hard drive-ul unde filmarea este salvata. Prea multa investitie pentru nimic.

Am fost electrician multi ani in Germania. Am invatat sa fac sisteme pentru a tine la distanta animale mari ca ursii. Le dadea un mic soc electric, nu sa-i omoare, doar sa ii sperie. Era declansat de greutate si inaltime, astfel incat sa nu raneasca animale mica ca pisicile sau cainii.

Intrebarea mea este daca legea din Romania mi-ar permite sa fac un astfel de sistem Doar La Mine In Curte ?

daca ii dai putin soc animalului, el fuge, dar omul e mai dat dracului. O sa incerce dinadins sa intre in casa. Am citit putin despre prezumtia si legitima aparare, dar nu pot sa ma incred in bloguri. As fi protejat de lege in cazul in care as pune curent in curte si dobitocul intra si moare sau e ranit grav ? casa este uriasa, gardul este foarte inalt, nu se poate zice ca a intrat omul acolo din greseala. Sunt singurul proprietar (nu sunt alte persoane care au drept legal sa intre in locuinta) si sistemul s-ar face la cheie, simplu de dezactivat de proprietar. Pe partea stanga a casei vreo 40m e doar gradina si pe dreapta vreo 20m le fel gradina, camp si canal, nu sunt vecini cu case. Nu ma intereseaza daca intra in gradina, dar cel putin curtea (pe unde se face intrarea in camere) sa fie in siguranta.

La vreo 100 m era o casa parasita de care parintii obisnuiau sa aibe grija (data de priprietar care a plecat in alte tari). 2 golani au intrat acolo si vecinii (doar pentru ca le era frica sa nu intre si le ei data viitoare) au mers la politie. Nu stiu cum s-a terminat, dar seful local de politie a zis ca daca era pentru despagubiri, baietii aia nu aveau nici un venit, nu casa sau pamant . Ei merg la sapat cateva zile, iau banii si ii dau pe bautura.

Am dat asa de multe detalii doar ca sa arat ca nu incerc sa pun curent intr-un loc usor de intrat. Si vreau sa stiu doar ca information, nu e ca si cum m-as pune maine sa construiesc sistemul.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:31, 24 Iulie 2022
singurele sisteme de securitate permise legal sunt cele instalate de firme autorizate de politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista suport legal? tulburare de posesie? MihaiBarbu MihaiBarbu Buna ziua! O sa intru direct in subiect si o sa incerc sa fiu succint. Am o casa la tara cu o gradina in partea stanga a sa. Pe latura din partea dreapta a ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video, vecinul supravegheaza proprietatea mea. OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Domnilor, am nevoie de ajutor. Stau la casa, iar vecinul de vis-a-vis de locuinta mea si-a montat o camera de supraveghere in curte, la inaltime, pentru a ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)