avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie de avere. Buna ziua. In 2015 la \"sfatul\" ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie de avere. Buna ziua. In 2015 la "sfatul" fostului ...

Declaratie de avere.
Buna ziua.
In 2015 la "sfatul" fostului sot si a unor probleme personale, am scris in declaratia de avere ca am luat impreuna un imprumut de la soacra in valoare de 50.000 lei. Avea si o data scadenta in 2022.
In 2016 aceasta datorie nu mai apare pt ca am realizat cand de absurd este ceea ce am facut.
In 2020 divortam si acesta acum ma ameninta ca se duce sa ma execute silit (in numele mamei sale). Stiu ca unele procese de executare silita se judeca si fara citarea partilor si imi este foarte teama ca ma voi trezi intr-o zi cu contul blocat.
Am cerut parerea unui avocat dar aceasta a fost sa nu fac eu primul pas ( exp autodenunt) si sa astept procesul. Insa daca ma trezesc ca se judeca si fara sa ma intrebe nimeni nimic?
Ce pot face? Va rog!
Cel mai recent răspuns: Ela_adm , utilizator 17:47, 29 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!
Intradevar pune presiune si ma hartuieste in fel si chip, pentru ca partajul nu s-a terminat. Eu sper ca aceasta este cauza. Suntem la expertize si dureaza.
Adresa de domiciliu este aceasi cu cea din ci.
Nu exista un contract de imprumut, nici transfer bancar, nimic. Pt ca acei bani chiar nu au existat!
Executorul mi-a trimis o notificare-somatie, cand l-am intrebat in ce baza imi trimite a spus ca este doar o scrisoare oficiala a fostului sot de a ii inapoia banii respectivi.

E=mc² a scris:

Dacă nu sunt adrese diferite, respectiv cea de domiciliu cu cea din actul de identitate, nu aveți cum sa nu aflați de promovarea unei acțiuni împotriva dumneavoastră. Pentru efectuarea demersurilor de executare silita ar trebui sa existe un titlu, respectiv un contract de împrumut. Chiar și așa fiind, executorul are obligația comunicării unei notificări de plata și abia ulterior sa procedeze la poprire. In realitate, este adevărat că se mai grăbesc. Opinia mea este aceeași in sensul că nu ar trebui să faceți ceva. Presupun că presiunea are că scop determinarea dumneavoastră de a face sau a nu face ceva. Oricum demersul ar trebui făcut de titularul eventualului drept și nu de altcineva dacă acea terță persoană nu are o procura specială în acest sens.

Va multumesc.
Partajul din pacate nu s-a inchiat. Acesta a cerut expertiza chiar si pt frigider.
Problema este ca nu pot spune ca am facut acea declararie falsa pt ca acesta abia asteapta sa ma acuze de fals in declaratii. Care aduce un dosar penal iar eu inca sunt functionar public. Si asa am o multime de plangeri de la acesta la diverse institutii

SOS1000 a scris:

Pentru o executare silita este nevoie de o hotarare judecatoreasca si nu are nici o dovada pentru care sa va cheme in instanta . In declaratia pe care ati dat-o este vorba despre un imprumut luat impreuna in timpul casatoriei si practic jumatate din datorie era a lui iar daca ati divortat si ati facut deja partajul bunurilor comune nu are cum sa mai vina acum cu asemenea pretentii . Sunt doar niste amenintari pentru intimidare si daca prin absurd se va ajunge la un proces puteti sa spuneti ca ati facut acea declaratie falsa , constransa de el si familia lui .

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Executare silita codebitor daeu daeu Sunt codebitorul fostului sot, care in prezent nu mai doreste sub nici o forma sa mai plateasca ratele unui imprumut pentru nevoi personale in franci, motivand ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! divort .... Tedesco Tedesco Buna ziua! Inainte de casatorie sotia mi-a dat o suma de bani, iar dupa ce ne-am casatorit, la vreo 8-9 luni m-a tot batut la cap sa mergem la notar unde sa ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)