avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire ...

Dreptul la mostenire in cazul in care proprietatea este tot mostenita de catre defunct si mai exista coproprietari fara iesire din indiviziune.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:48, 6 August 2022
Care e întrebarea?
Cum se imparte mostenirea intre fiul mostenitor al defunctului si ceilalti coproprietari?
Fiul celui decedat moștenește cota tatălui sau.
Proprietatea este la randul provenita tot din mostenire , nu este facuta de defunct,de ce are dreptul fiul ? Stiam ca mostenirile nu se impart cu terte persoane.
Pai fiul nu e terta persoana. Nu e Ion, de pe strada.
Este moștenitorul legal al tatălui sau.

Iar dacă tatăl împreună cu frații săi dețin o proprietate în indiviziune, prin moștenire de la bunici, în urma decesului și dezbaterii succesiunii după tata, fiul va moșteni cota-parte indiviza a tatălui său.

Alte discuții în legătură

Cui rÃmÂne mostenirea cioarec carmen cioarec carmen După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
După decesul tatălui meu, mama s-a recăsătorit. care va fi dreptul la moștenire al noului soț, dacă va fi cazul? rentz rentz Dupa decesul tatalui meu, mama s-a recastorit. Ulterior am facut succesiunea dupa tatal meu, iar mama a mostenit 1/4 din casa si din terenurile mostenite de ... (vezi toată discuția)