avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare bun imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare bun imobiliar

buna seara. as dori sa stiu care ar fi contractul pe care trebuie sa il intocmesc daca vreau sa "scap" de un teren pt evitarea unei executari silite?(desi nu am garantat cu bunuri imobile ci doar mobile dar pt orice eventualitate...).multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
barbone_2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:48, 20 Ianuarie 2010
buna seara!
creditorul dvs este un creditor chirografar ata inseama ca fata de el raspundeti cu toate bunurile dvs prezente si viitoare.
daca faceti un astfel de act creitorul are la dispozitie actiunea pauliana pt revoarea actului incheiat de dvs.
Din ceea ce relatati dvs rezulta clar ca nu sunteti de buna credinta. In aceste conditii....orice contract ati face privind instrainarea unui bun pentru a evita executarea silita a acestuia poate sa fie anulat/revocat.
Actul poate fi revocat, pe cale actiunii pauliene (revocatorii ) de catre creditorii a caror creanta nu e garantata cu un anume bun , ci cu intregul patrimoniu al debitorului.
Prin urmare, in termen de 3 ani de la perfectarea actului(sau de la luarea la cunostinta a faptului incheierii acesteuia ) ,realizat in vederea prejudicierii intereselor creditorilor , acestia se pot adresa instantei de judecata , pentru a-l revoca.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
eu sunt de buna credinta. eu am solicitat bancii o reesalonare motivand cu acte ca veniturile mele sunt actualmente total altele decat atunci cand am luat creditul. banca m-a refuzat. deci, pur i simplu nu mai am de unde, cel putin o perioada, pina isi revine tara asta cu totul. presupun ca si dvoastra v-au scazut veniturile in ultima perioada, nu doar celor ca mine.
Colegii au vrut sa spuna ca nu se poate sa instrainati imobilul.
Banca va anula actul.
Nu puteti evita executarea silita.
A fi de "rea-credinta" este un termen juridic si inseamna ca stiati ca veti fi executat silit si de aceea ati vandut, ca sa va micsorati patrimoniul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Executare proprietate tudora tudora Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)