avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... partea vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

partea vatamata

buna seara.
Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile?
Este vorba despre un accident in care partea vatamata si soferul erau in acceasi masina.
As dori sa stiu daca se mai poate ajunge in tribunal.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:00, 18 Ianuarie 2010
Daca victima a suferit o vatamare corporala grava , aceasta mai poate sa depuna plangere, intrucat pentru aceasta infractiune nu este necesara plangerea prealabila . Totodata , victima il poate actiona pe sofer si la instanta civila in vederea obtinerii de despagubiri si daune morale sau ,se poate constitui parte civila in cadrul prcesului penal. Victimei ii este necesar si un certificat medico-legal care sa ateste gravitatea leziunilor suferite.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
a avut victima nevoie de zile de ingrijire medicala si cate au fost acestea?
Victima a avut 10 zile de spitalizare si i s-a recomandat 60 de zile repaus.
Aceasta a fost lovita la genunchi ( a avut rotula deplasata si a fost operata).
Victima ar trebui sa mearga la IML pentru a fi examinata cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le-ar necesita vindecarea sa ,in functie de constararile medicilor care au tratat-o si de tratamantul suportat.
Daca numarul de zile de ingrijiri medicale ca fi de peste 60 -si este posibil -nu mai este necesara plangerea prealabila.
Daca vor fi mai putin de 60 de zile ramane calea despagubirii pe calea actiunii civile,in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.,care trebuieste la randul el dovedita cu acte,interogatoriu,martori si expertize

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu verdict vatamare corporala din culpa constantza55 constantza55 Joi, 02.09.2010 tatal meu a avut un accident de circulatie. Traversa strada printr-un loc nepermis si a fost accidentat de o masina. In urma acestui accident ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ContSters139791 ContSters139791 buna seara o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)