avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am avut inchiriat un spatiu comercial pe o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am avut inchiriat un spatiu comercial pe o perioada ...

Buna ziua!
Am avut inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de doi ani, timp in care facturile pentru utilitati (gaz si enerigie) mi le trimitea lunar proprietarul iar eu efectuam plata lor.In urma cu trei luni am reziliat de comun acord contractul iar acum am fost contactat de proprietar cum ca mai am de plata o suma foarte mare pentru utilitati, suma care depaseste cu mult inclusiv avansul si ca ma va da in judecata pentru a-si recupera diferenta de bani.Intradevar, in ultimele 4 luni de contract nu am mai primit facturile lunare de la proprietar, personal am crezut ca am plati in avans, avand in vedere ca nici nu am mai avut activitate la punctul de lucru deci nu am consumat.
Avand in vedere faptul ca este reziliat contractul, mai pot fi obligat sa platesc acele sume pe care mi le imputa proprietarul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:34, 6 August 2022
Buna ziua,

Rămâne de analizat dacă aveți sau nu de achitat acele facturi, in sensul dacă sunt generate de consumul realizat de dumneavoastră, însă, rezilierea nu afectează obligatia de a achita sumele pentru perioada când contractul a fost in vigoare.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
In baza contractului de locatiune,va revine obligatia legala sa achitati integral valoarea tuturor facturilor utilitati pentru perioada in care ati utilizxat spatiul
Atentie,facturile se emit d ecatre furnizor si cu una sau doua luni intarziere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme chirias/obligatii andrei_25 andrei_25 Buna seara, Acum un an am semnat un contract de inchiriere cu un fost coleg de munca(s-a stabilit suma platii lunare, valabilitatea contractului fiind pe un ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietarul IdkMan IdkMan Buna ziua , m-am mutat in chirie de curand cu contract pe un an si proprietarul dupa o luna si ceva de chirie a intrat in apartament fara sa ma anunte de 2 ori ... (vezi toată discuția)