Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Desi am dovada pentru parcarea pentru persoanele cu ...

Buna ziua.
Desi am dovada pentru parcarea pentru persoanele cu handicap, nu am afisat-o la vedere, riscand altfel o posibila amenda.
Doresc sa stiu care o sa fie optiunile mele dupa ce ma duc la sectie? Daca arat dovada, amenda o sa se mai dea sau aici o sa fie in functie de cat de intelegatori o sa fie dansii de la sectie?
Daca in caz ca nu exista intelegere, amenda se poate anula in instanta printr-o contestatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:25, 9 August 2022
Daca ati parcat vehicul in loc special destinat persoanelor cu dizabilitati fara a avea pus la vede insemnul special,automat agentul constatator a incheiat PV contraventie,a realizat fotografie
Impotriva PV contraventie aveti dreptul sa formulati contestatie la judecatoria teritoriala
In instanta in baza documentelor justificative ,aveti sanse sa fie anulat PV contraventie

ynocentta a scris:

Daca ati parcat vehicul in loc special destinat persoanelor cu dizabilitati fara a avea pus la vede insemnul special,automat agentul constatator a incheiat PV contraventie,a realizat fotografie
Impotriva PV contraventie aveti dreptul sa formulati contestatie la judecatoria teritoriala
In instanta in baza documentelor justificative ,aveti sanse sa fie anulat PV contraventie

Prin "am sansa", insemnand ca nu este chiar 100% sa fie anulata contraventia?

ynocentta a scris:

Mai am o intrebare. Daca merg in instanta ca sa incerc anularea contraventiei, care sunt costurile pe care trebuie sa le suport acolo? O sa fie nevoie de avocat, ceva, sau doar trebuie platita cererea sau ceva de genul?
Nu ati precizat de ce trebuie sa mergeti la sectie. Ati gasit o instiintare ? Daca da, atunci veti rezolva problema, acolo, instant, doar prin aratarea legitimatiei.

Daca nu e asa, veti fi nevoita sa mergeti in instanta pentru anularea acelui proces verbal si implicit a amenzii (minim 2000 RON).
Se depune o plingere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Plingerea (in 2 ex) o puteti depune la judecatoria de care apartineti, txa de timbru o platiti la primarie, 20 RON. Vi se va anula PV, daca anexati copie (tot in 2 ex) de la legitimatia care va da dreptul la folosirea parcarii pe acele locuri speciale.
[ link extern ]
[ link extern ]

latka a scris:

Nu ati precizat de ce trebuie sa mergeti la sectie. Ati gasit o instiintare ? Daca da, atunci veti rezolva problema, acolo, instant, doar prin aratarea legitimatiei.

Daca nu e asa, veti fi nevoita sa mergeti in instanta pentru anularea acelui proces verbal si implicit a amenzii (minim 2000 RON).
Se depune o plingere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Plingerea (in 2 ex) o puteti depune la judecatoria de care apartineti, txa de timbru o platiti la primarie, 20 RON. Vi se va anula PV, daca anexati copie (tot in 2 ex) de la legitimatia care va da dreptul la folosirea parcarii pe acele locuri speciale.
[ link extern ]
[ link extern ]

Am gasit o instiintare, fiind "invitat", pentru clarificarea situatiei, ca sa prezint documentele necesare. Banuiesc ca daca arat legitimatia albastra la sectie, se va clarifica totul, chiar daca s-a intamplat sa nu am afisata la vedere, in masina, la momentul in care agentul a scris instiintarea si a pus-o la parbriz?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ionuca ionuca Buna ziua, Am urmatoarea problema: Anul trecut mi-a fost ridicata masina de catre firma specializata din sect 4, am platit taxa pt recuperarea masinii si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul ... Diana Mih Diana Mih Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul proprietar nu a înmatriculat mașina pana in momentul de fata... Mi a venit o amenda de ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v.amenda circulatie pavelbuta pavelbuta Pot cere anularea P.V.pentru faptul ca mi s-a calculat gresit punctul de amenda.Mai precis,punctul de amenda este de 10 la suta din salariul minim brut,deci ... (vezi toată discuția)