avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul ...

Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul proprietar nu a înmatriculat mașina pana in momentul de fata... Mi a venit o amenda de rovigneta si asigurarea a fost făcuta din nou pe numele meu ce as putea sa fac sa scot masina de pe numele meu? Este legal sa se faca o asigurare pe numele meu fara acord?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:23, 16 Mai 2023
Nu puteti scoate masina de la inmatriculari, de pe numele dvs., (e o lege extrem de proasta, care nu ajuta, codul rutier) mergeti in instanta si contestati orice PV de contraventie, invocind decizia ICCJ nr. 4/2018 , privind transcrierea de proprietate si atasati copii (2 ex) din actul respectiv.
[ link extern ]
Plingerea contraventionala impotriva CNAIR , pentru anularea PV de contraventie se depune in termen de 15 zile de la data comunicarii PV, la judecatoria de care apartineti.

Pentru partea de asigurare faceti reclamatie la ASF, impotriva asiguratorului respectiv.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
latka, utilizator
sa fac sa scot masina de pe numele meu?

Cand ati instrainat auto ati completat rubrica speciala de pe talon,instrainat la data X catre Y?
Radierea fiscala a vehiculului se poate realiza prin depunere copie document justificativ instrainare bun mobil
Informati oficial asiguratorul ca nu mai sunteti proprietarul vehiculului ,anexati document justificativ
Daca desfasurati demersul de radiere fiscala,autoritatea fiscala avea obligatia in termen de 5 zile sa informeze oficial directia evidenta auto politia rutiera
Puteti contesta in instanta amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere repunere în termen amenda rovinieta auto instrainat rbn1 rbn1 Bună ziua! Am următoarea situație. În decembrie 2018 am înstrăinat auto (vânzare cumpărare) și am efectuat si scoaterea din evidenta la primarie. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Constantin8318 Constantin8318 Buna ziua!! Astazi am primit un plic ce contine o amenda de rovinieta neplatita la o masina pe care am vanduto in decembrie anul trecut!! Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)