avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Poate Exista contract de munca fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Poate Exista contract de munca fara semnatura angajatului? ...

Buna seara. Poate Exista contract de munca fara semnatura angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 10 August 2022
Nu. E necesara semnatura olografa sau semnatura electronica, pt a proba consimtamantul partilor. Mai mult, organele de control cer semnarea CIM pe fiecare pagina, pt a nu exista suspiciuni.
Art. 16 Alin (1) si (1') din Codul Muncii:
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(11) Părţile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
Gise, utilizator
Poste exista, chiar dacă nu este valabil fără semnătura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la o firma fara sa fi semnat nimic Random2 Random2 Lucrez la o societate si mi s-a cerut doar copia de buletin. Mentionez ca n-am semnat niciun contract, dar mi se spune ca este totul ok, ca este online facut ... (vezi toată discuția)
Semnare contract individual de munca anca marinescu anca marinescu Angajatorul înmânează cim salariatului spre a-l semna la data de 1 martie , activitatea începând, conform cim , la data de 1 februarie . Încalcă ... (vezi toată discuția)
Semnatura in word pe contract de munca - este valabila? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Recent am primit o oferta de angajare. Angajatorul mi-a spus ca nu este nevoie sa vin pentru semnarea contractului. Mi-a spus ca imi vor trimite ... (vezi toată discuția)