Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un biciclist

Buna! Ieri conduceam regulamentar mașina, pe acostament un biciclist a facut stanga prin fata mea fara sa se asigure sau sa semnalizeze, si ca sa il Evit am virat si eu mult stanga. L am acrosat cu oglinda masinii, in urma caruia a cazut intr o parte si a suferit o leziune superficiala la deget. Fiind cadru medical la un spital privat, inainte intrebandu l daca vrea la public sau unde lucrez eu. L am dus unde lucrez eu,fara sa ma gandesc inainte sa sun la 112, unde a fost cusut, i s a facut rx de coloana sa ne asiguram ca e bine, l am intrebat daca vrea sa mergem la politie, a zis ca nu. Insa dupa ce l am lasat acasa, am mers la politie sa fac o declaratie deoarece nu aveam încredere. Ajunsa acolo mi s a spus ca e posibil sa fiu acuzata de parasirea locului accidentului, si vatamare corporala din culpa.. Chiar daca nu a fost vina mea, ce se poate intampla cu aceste 2 acuzatii daca omul depune plangere, sau nu depune plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
dhorra27, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:52, 10 August 2022
Depinde de depunerea plingerii, iar cu parasirea locului accidentului poate ca va incadreaza aici:

Art. 338
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Acrosare pieton dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua,sambata am acrosat o persoana pe strada,am lovit-o cu oglinda din dreapta intr-o curba. Pe contrasens venea o alta masina care nu a oprit la stop si ... (vezi toată discuția)
Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)