avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vrem sa facem succesiunea după tata, suntem 3 frați ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vrem sa facem succesiunea după tata, suntem 3 frați și mama. Problema ...

Vrem sa facem succesiunea după tata,suntem 3 frați și mama.problema este că avem de împărțit o casa primită ca moștenire de la bunici pentru care nu s-a făcut încă intabularea.e posibil sa se facă după succesiune pe numele celui care o va primi?multumesc se
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 17:02, 14 August 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Casa bunicilor va face parte din masa succesorala si va fi impartita intre dvs. frati si mama.Si din moment ce succesiunea nu a fost dezbatuta,logic ca nu aveti cum sa faceti intabulare acum.
Sa inteleg ca bunicii, proprietarii casei sunt parintii tatalui tau.
In caz ca s-a facut dezbaterea mostenirii, dar nu s-a acut intabularea, aceasta se poate face pe baza actului de mostenire dupa bunici, Daca nu a fost facuta dezbaterea dupa bunici, trebuie facute doua dezbateri, care se pot face concomitnt de notar. Dar daca tatal tau a mai avut frati si surori, la dezbaterea dupa bunici trebuie sa participe si acestia sau urmasii lor.
Cat priveste daca se poate inscrie casa pe numele celui care o va primi, da se poate. Dupa ce se termina problemele de rezolvat cu bunicii, mostenitorii dupa tatal tau pot renunta la mostenire, mai putin cel caruia vreti sa- revina casa. In acest fel el ramane singurul mostenitor.
Atentie insa, renuntarea sa se faca la dezbaterea mostenirii, nu la iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Succesiune proprietate la tara; mai multi frati ContSters52778 ContSters52778 Bun gasit! Intrebarile mele sunt legate de o mostenire din mediul rural. Situatia este urmatoarea: In urma decesului bunicului, acum aprox 10 ani, a fost ... (vezi toată discuția)