avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Daca am lucrat timp de un an fara intrerupere la 2 firme de exemplu launa 8luni iar la a doua 4 luni am dreptul la somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:12, 19 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa ai lucrate si cotizate la bugetul de somaj 12 luni din ultimele 24 de luni calculate de la data concedierii.
Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, beneficiati de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, daca contractul individual de munca se incheie din motive neimputabile dvs. si nu realizati venituri sau realizati din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj.
1. Nu conteaza la cati angajatori ati lucrat in cele 24 de luni.;
2. Important este sa adunati cele 12 luni necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj Liana_86 Liana_86 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am lucrat fara intrerupere 3 ani, apoi 6 luni somaj, 2 luni nu am lucrat, iar acum de 4 luni lucrez, pare ca ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)
Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)