avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ...

Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu trecut si I am zis ca nu vreu contract, insa, tot anu trecut am semnat protectia muncii, unde de la cunostinte am aflat ca de la a doua foaie apare si contractul de munca pe care nu l am citit decat prima cu protectia muncii si consider ca s nedreptatita deoarece nu mi se arata acel contract de care zice si el ca e semnat de mine...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:50, 19 August 2022
Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
.......
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....

In situatia in care a incalcat aceste prevederi sau refuza sa va inmaneze un exemplar de pe acesta, puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă Raluca Amalia Raluca Amalia Bună seara!De trei zile m-am angajat la Mega Image,dar nu am semnat nici un contract.Nu trebuia să semnez încă din prima zi? (vezi toată discuția)
Nesemnare contract de munca Bratu mioara Bratu mioara Buna ziua am si eu o problema sefa unde lucrez spune ca mi a facut contract onlaine fara ca eu sa semnez esteposibil asa ceva (vezi toată discuția)
C.i.m nul Bejan Felix Bejan Felix Buna ziua Sunt angajat ca si sofer cat.B ,în luna decembrie am avut un accident de circulatie in timpul programului In urma constatări poliției eu am ... (vezi toată discuția)