avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt căsătorită cu soțul de 22 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt căsătorită cu soțul de 22 de ani dar in ultima ...

Buna ziua.Sant căsătorită cu soțul de 22de ani dar in ultima perioada sa stricat căsnicia noastră el face scandaluri și ma amenință și eu i-am cerut sa divorțăm ptr ca nu mai rezist cu nervii.Avem un fiu de 20de ani cu care nu are o legătura buna si cu el identic se comporta.Problema este ca noi am platit casa mea părintească dar nu avem hârtii nimic nu este pe numele meu eu am doar certificatul de Moștenitor ce am făcut succesiune după tatăl meu care este decedat .Între timp noi am făcut reînnoiri in casa iar acum el îmi cere banii înapoi.La ce pot sa ma aștept in cazul in care depun divorțul ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Daca aveti certificat de mostenitor,atunci sunteti proprietara casei.La divort ,daca exista acte doveditoare ca sotul a contribuit financiar la renovarea casei ,ii veti plati o sulta stabilita de instanta de judecata.
La divort va asteptati doar la desfacerea casatoriei..Partajul se realizeaza ulterior, bunul este al dvs dar sotul va poate solicita cota parte din imbunatatirile aduse..Chiar daca depune divort si partajul in aceeasi actiune ,se va finaliza divortul,partajul fiind disjuns si judecat ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .ce trebuie sa fac in caz ca vreau sa divortez de soțul ... noghi otilia noghi otilia Buna ziua .Ce trebe sa fac in caz ca vreau sa divortez de soțul meu care in ultima perioada a devenit frt nervos face multe scandaluri .Problema este ca noi ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil Munteanu Despina Munteanu Despina Sotul meu a fost casatorit anterior, peste 20de ani cu o alta femeie si au locuit intr un imobil mostenit de ea, de le tatal sau. Sotul a fost intretinator de ... (vezi toată discuția)
Divort janinabode janinabode buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)