avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatia copilului din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatia copilului din afara casatoriei

Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi.

In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a fost recunoscut de catre tata (in certificatul de nastere nu scrie nimic)...Acum, eu ma voi casatori...care va fi situatia copilului? acest barbat va fi recunoscut ca "tata" pentru copilul meu? Noi am vrea ca intr-un final sa il adopte, dar stiu ca este o procedura greoaie...si ne gandeam dc poate sa il recunoasca direct la starea civila?....sau aceasta recunoastere este conditionata de varsta copilului? si ce complicatii pot aparea avand in vedere ca amandoi stim ca nu este tatal biologic...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:48, 19 Ianuarie 2010
buna ziua!
puteti merge pe calea adoptiei, daca si viitorul dvs sot va dori acest lucru.
BUNA ZIUA
adoptia este cea mai buna cale ..
bafta
Este bine ,nici sa nu va ganditi la prima parte a intrebarii dvs,pentru ca inseamna infractiune.
Cel mai bine ar fi-indiferent de durata procedurilor-viitorul sot,daca este de acord,sa infieze copilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)